Viteza și alcoolul, principalele probleme ale șoferilor amendați în perioada 13-15 septembrie

0
11
Publicitate Iasi

Senatul a adoptat tacit o lege prin care pot alege perioada în care să le fie suspendat permisul

 

            Chiar dacă există suficiente campanii de prevenție, prin care polițiștii rutieri atrag atenția asupra riscurilor la care se supus șoferii atunci când aleg să se urce la volan după ce au consumat alcool sau atunci când calcă pedala de accelerație mai mult decât ar trebui, se pare că puțini sunt cei care țin cont de aceste sfaturi care nu doar că le-ar salva permisele de conducere, ci chiar viața, în situații extreme.

            50 de permise de conducere au reținut polițiștii rutieri în urma unei razii de trei zile efectuate pe raza muncipiului Iași, fiind aplicate 320 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 152.735 lei, dintre care „155 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 11 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 154 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reţinute 50 de permise, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 19 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi opt pentru alte abateri. Au fost retrase şi 10 certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Raluca, 28 de ani,Iasi

 

 

            Sub vaga impresie că pot ajunge la destinație mai repede, unii șoferi calcă pedala de accelerație fără să țină cont de limitările de viteză existente pe anumite porțiuni de drum public, fără să-și dea seama că astfel, pot pune în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Totuși, o inițiativă legislativă a doi senatori „sare” în ajutorul celor care încalcă legea și proprune ca acei conducătoti auto cărora le sunt suspendate permisele de conducere să-și poată alege perioada în care să le fie reținute ș suspendate permisele- „În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat, potrivit Agerpres. Motivarea senatorilor ALDE ar fi că există șoferi auto care riscă să-și piardă locul de muncă din cauză că au permisul suspendat, iar măsura propusă i-ar avataja. Ceea ce e interesant e faptul că atât Alexandru Băișanu, cât și Adrian Mocanu, inițiatorii proiectulu, au fost și ei opriți de polițiștii rutieri care le-au suspendat permisele pentru depășirea vitezei legale, respectiv, accidentarea unei tinere pe trecerea de pietoni.

Camera Deputaților este for decizional și va supune votului proiectul inițiat.

Maria, 27 de ani , Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here