Viorica Dăncilă a cerut demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, după crimele de la Caracal. Premierul a cerut, de asemenea, demisia Prefectului de Olt și a șefului IPJ Olt.

0
64
Publicitate Iasi

Vineri seară, într-o intervenție telefonică în direct, pe tema crimelor de la Caracal, Viorica Dăncilă a cerut un val de demisii, începând cu șeful IGPR, Ioan Buda.

Liliana, 44 de ani

 

”Vreau să cer demisia chestorului Buda, a prefectului județului, a șefului Poliției Olt, trebuie să își dea demisia de la cel mai înalt nivel pentru tot ce s-a întâmplat. Și cred că trebuie o analiză a STS în acest caz. Analiza trebuie să o facem toți și să luăm decizii foarte stricte”, a spus Viorica Dăncilă, într-o intervenție la Antena 3.

Viorica Dăncilă a dat de înțeles că, în opinia sa, s-au comis o serie de greșeli grave în modul cum s-a acționat în cazul de la Caracal.

”Trebuie ca cine greșește să plătească și să luăm măsurile care se impun. Nu trebuie să ne jucăm cu siguranța și viețile oamenilor. Cer șefilor să nu arunce vina unii pe alții. Este un caz grav și trebuie să își asume partea de vină, nu cu rapoarte”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Corina, 45 de ani

 

 

”Şeful Poliţiei trebuia să ia măsuri”

Prim-ministrul a explicat și motivul pentru care a cerut demisia lui Ioan Buda, șeful Poliției Române.

”În momentul în care, în subordine, au existat astfel de deficiențe, cred că șeful Poliției trebuia să ia măsuri, de la cel mai mare la cel mai muc trebuie să își asume acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

În vârstă de 55 de ani, Ioan Buda, fost șef al Poliției de Frontieră, a fost numit șef al IGPR în iunie 2018, de către fostul ministru de interne Carmen Dan.

Maria, 42 de ani

 

acest articol a fost preluat de pe observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here