Un fotograf cunoscut din Iasi a fost arestat pentru trafic de droguri

0
22
Publicitate Iasi

Renumitul fotograf, Dan Alexandru Mandachi, a fost contactat de organizatorii festivalului de muzica Afterhills pentru a surprinde cele mai frumoase momente, insa se pare ca acesta avea in intentie sa profite la maximum de aceasta sansa pentru a-si mari veniturile din vanzarea drogurilor.

In varsta de 34 de ani, fotograful este unul dintre cei mai cunoscuti din randul celor pasionati de arta fotografiei. Fotografiile lui au fost expuse, in ultimii ani, la diferite evenimente desfasurate in locatii de cultura. Talentat si apreciat de toti cei din jur, fotograful a primit o oferta si din partea celor ce organizeaza festivalul Afterhills pentru a surprinde cadre frumoase din tot ce urmeaza sa se intample acolo.

Alexandru Dan Mandachi, in schimb, avea si alte planuri pe langa cel de a-si desfasura meseria de fotograf, si anume, isi propusse sa devina si unul din dealerii de droguri celor prezenti la festival.
In acest moment, nu se cunoaste clar cine sunt cei care l-au chemat in cadrul festivalului si daca scopul lui era cel de a induce si alte stari petrecaretilor ahtiati dupa senzatii noi.
Festivalul aduna multi tineri, atat din tara, cat si din afara, si nu sunt putini cei care vor sa testeze euforia creata de consumul drogurilor.

Informatii privind vanzarea si consumul de droguri au existat si la editia trecuta, dar anul acesta procurorii din cadrul DIICOT Iasi, alaturi de ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), au vrut sa fie cu un pas inaintea traficantilor si au patruns in casa acestui dealer cheie al festivalului.
Marfa comercializata de renumitul fotograf era una diversificata si oferea calitate superioara celor care erau dispusi sa plateasca sume mari. Acesta a reusit sa introduca pe piata neagra a Iasului droguri care in mod normal se obtin foarte greu si se gasesc in zona Americii Latine : ciupercile magice sau ciupercile halucinogene.
Efectele acestor droguri sunt similare cu cele ale LSD-ului, care creeaza tulburari de perceptie asupra timpului si spatiului.
Sursa de provenienta a acestor droguri vandute de Dan Mandachi in Iasi este deocamdata necunoscuta.

Conform datelor din referatul de arestare preventiva al inculpatului, acesta si-a inceput cariera de dealer in urma cu un an. Anchetatorii au inceput monitorizarea activitatii la inceputul acestui an si au fost trimisi mai multi colaboratori sub acoperire pentru realizarea unor achizitii de droguri supravegheate.
Pe langa ciupercile magice, traficantul mai vindea cannabis, pastile de Ecstasy si LSD in cluburile din Iasi. Clientii acestuia erau tineri si adolescenti dornici de senazatii noi. Sediul se afla pe strada Bradului din Nicolina, iar unii dintre clienti erau si elevi de la Colegiul Tehnic ” Ioan Holban”, institutie aflata aproape de locuinta sa.

Anchetatorii au intrat peste el, in garsoniera mamei lui, in urma cu doua zile, si au gasit o parte din marfa pe care avea de gand sa o vanda celor de la Afterhills, si anume 70 de grame de cannabis, 25 comprimate Ecstasy, o doza LSD, cristale MDA.
Dupa stabilirea probelor, procurorii l-au adus pe Mandachi in fata judecatorilor de la Tibunalul Iasi, care au decis arestarea sa pentru 30 de zile.
In cauza, alaturi de Mandachi, se mai afla inca doi tineri: Marius Bogdan Patras, 30 de ani, si Danut Mihai Nistor, 38 de ani.
In cadrul audierilor, toti cei trei si-au recunoscut faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here