Un afacerist ieșean a bătut inspectorii A.N.A.F ! ,,Pe el nu-l controlează nimeni!”

0
226
Publicitate Iasi

De o atitudine șocantă a dat dovadă un afacerist ieșean fața de doi inspectori de la A.N.A.F care veniseră în control la firma sa după ce primiseră informații că într-un chiosc se comercializează băuturi și tigări neaccizate. Este vorba despre Sorin Crețu unul dintre cei ma cunoscuți afaceriști din zona Răducaneni, județul Iași, care pur și simplu i-a bătut pe cei doi inspectori de la A.N.A.F care după cum s-a precizat veniseră să verifice, potrivit dezvaluirea.

Acum vinzi și cumperi simplu și rapid! Click AICI!

Totul s-a petrecut în data de 4.05.2016 în jurul prânzului într-un magazin pe care firma lui Crețu îl deține la marginea Drumului Național 28, care leagă Iașul de Vama Albița și municipiului Huși. Cei doi inspectori de la A.N.A.F au intrat în magazinul care era tepetat la intrare cu anunțuri privind vânzarea unor vinuri „superioare” Busuioacă de Bohotin, dar nu au putut să nu remarce că se vindea și țuica la pahar, fiind neacchizată. Luată la întrebări, vânzătoarea de la magazin și-a sunat patronul pe Sorin Crețu, administratorul Complex Somi Prest S.R.L , firma care detine fabrica de vinificație. Acesta a apărut după 5 minute și a început să-i agreseze pe cei doi inspectori ai A.N.A.F respectiv Eugen Secareanu și  Liliana Matei.

Cel mai bun studio de videochat din Iași!! Plata zilnic!!

„După aproximativ 5 minute, în rulota a intrat inculpatul Crețu Eugen, care, invocând că organele fiscale nu au ce căuta pe proprietatea sa, l-a împis cu putere pe Secareanu Eugen în direcția ieșirii, acesta lovindu-se la nivelul soldului drept de peretele rulotei. Apoi inculpatul s-a întors către persoana vătămată Matei Liliana, pe care, cu ambele mâini, a împins-o cu putere, aceasta lovindu-se cu capul de tocul ușii”, se arată în rechizitoriul prin care Crețu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Fiind agresați cei doi inspectori au abandonat servieta cu ștampila si documentele A.N.A.F și deșli au cerut să li se returneze Crețu a refuzat. „Fiind agresate fizic, persoanele vătămate, speriate, au ieșit din rulota în drumul public, abandonandu-și în rulotă servieta în care se afla ștampila A.N.A.F-Direcția Vamală și actele specifice pentru control fiscal și vamal. Deși vătămații i-au solicitat inculpatului Crețu Sorin să le restituie servieta cu șampila unității și actele de control necesare activității pe care o desfășoara, inculpatul a refuzat acest lucru și, pentru fi mai convingător, a luat o teavă metalică, pe care a agitat-o în aer, în direcția vătămaților, țipând ca pe el “nu-l controlează nimeni”, se mai arată în rechizitoriu.

Dupa aceea cei doi inspectori de la A.N.A.F au sunat la Poliție și în același timp au solicitat și ajutorul unui echipaj al poliției de frontieră care trecea prin zonă.  „Speriați de atitudinea violentă a inculpatului, vătămații au solicitat sprijin organelor de ordine, sens în care persoana vătămată Matei Liliana a sunat la numarul de urgența 112 de pe telefonul său mobil, conversația fiind purtată cu operatorul de către colegul său, vătămatul Secareanu Eugen, din conversație rezultând starea de temere a vătămaților care îl acuză pe inculpat de agresiune fizică.

În timp ce așteptau echipajul de poliție solicitat la numărul de urgență, persoana vătămată Matei Liliana a văzut ca din direcția localității Răducăneni venea un autoturism al poliției de frontieră, motiv pentru care a ieșit pe axul drumului, făcând semne insistente cu mâna. În momentul în care mașina a oprit, persoana vătămată a solicitat lucrătorilor de poliție să rămână cu ei până la sosirea organelor de poliție din cadrul Secției 5 Politie Rurală Răducăneni. Cu aceasta ocazie, vătămata le-a adus la cunoștință politiștilor faptul că atat ea, cât și colegul său, au fost agresați fizic și verbal de către inculpatul Crețu Sorin că se tem pentru viața și securitatea lor și ca în rulota acestuia se comerciliazează băuturi alcoolice ilegal, precum și tigări cu timbru de acciză specific Republicii Moldova inculpatul reținându-le ilegal servieta cu ștampila A.N.A.F și actele de control”, au mai arătat anchetatorii.

Văzând că intervine și Poliția de Frontieră, Crețu a introdus niște pachete cu țigări Winston într-o geanta pe care i-a dat-o vânzătoarei spunându-i să plece acasă, iar aceasta s-a conformat. Cei doi inspectori și-au scos de la I.M.L certificate medico-legale, documente care arată că amândoi aveau echimoze la nivelul capului și al brațelor. Trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, Crețu a fost condamnat la 1 an si 4 luni cu suspendare, dar procurorii au făcut apel, iar în aceste zile este așteptată o nouă sentință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here