Tun de aproape 100.000 de euro după ce au furat mai multe bijuterii din platină şi aur cu diamante

0
10
Publicitate Iasi

Furtul a fost comis în seara zilei de 8 august 2019, în timp ce proprietarii imobilului şi ai bunurilor furate erau plecaţi de acasă. Hoţii au intrat în casă şi din sertarul unei comode din dormitorul situat la etajul imobilului familiei medicului au furat mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire. Interesant este că hoţii nu au forţat nici o uşă sau geam şi cel mai probabil au folosit chei potrivite.

„Timp de peste o lună, polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe, fiind verificate diverse piste de lucru și informații, activitatea de probare a infracțiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare și particularități privind bijuteriile sustrase.  Au fost utilizate diverse tehnici investigative și s-a cooperat cu structurile de poliție judiciară din județele limitrofe”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Carmen, 26 de ani, Iași

 

 

După ce au reuşit să adune suficiente probe, în cursul zilei de sâmbătă, 14 septembrie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și forțe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava au efectuat 6 percheziții domiciliare în Rădăuți, Volovăț și Arbore. A fost emise şi 5 mandate de aducere, ocazie cu care au fost identificați și conduși la sediul poliției, pentru cercetări, unii dintre autorii furtului.

La percheziţii au fost găsite și ridicate bijuterii, sume de bani, telefoane mobile, precum și un autoturism utilizat la comiterea faptei.

„Anterior derulării perchezițiilor din 14.09.2019, în cadrul cercetărilor efectuate în aceeași cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani, au efectuat activități investigativ operative pe raza municipiilor Rădăuți și Botoșani, precum și percheziții în municipiul Botoșani, ocazie cu care au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor”, se mai arată în comunicatul remis de IPJ Suceava.

Ana, 29 de ani, Iasi

 

acest articol a fost preluat de pe monitorulsv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here