Super prăjiturile de la cofetăria Palibo din Iasi

8
1045
Publicitate Iasi

Îți e poftă de ceva dulce, dar te-ai săturat de prăjiturile pline de gelatină, super dulci și fără niciun gust. Astăzi venim cu recomandări delicioase și aproape imposibil de găsit în Iași.

Printre puținele cofetării din Iași demne de menționat și de încercat produsele lor, doar  cofetăria Palibo are prăjitură cu red velvet sau cannoli sicilieni.

Red velvet este o prăjitură, dar poate fi realizată și sub formă de tort, care arată spectaculos și are un gust greu de egalat. Red velvet provine  din Anglia fiind specifică perioadei victoriene, unde termenul de velvet  (care semnifică catifea în limba română), arata consumatorilor o prăjitură moale și cu un blat pufos. În primele timpuri era folosit cacao pentru blat, acesta având culoare mahonului, dar în timpul celui de al doilea război mondial odată cu raționalizarea mâncării patiserii au început să folosească suc de sfeclă roșie pentru a da culoare roșie blatului.

Această minunăție de prăjitură se găsește la cofetăria Palibo, unde o poți comanda și ca tort dacă dorești la o aniversare sau petrecere să-ți impresionezi invitații.

Un alt deliciu pe care trebuie să-l încerci cel puțin odată în viață sunt cannoli sicilieni. Cannoli sau cannolo (sg.) este un desert originar din Sicilia, devenind un simbol al acestei regiuni a Italiei, fiind un tub de aluat prăjit și umplut cu cremă pe bază de ricotta (tip de brânză italian). Cannoli își au originea în regimul islamic impus Siciliei în perioada 831-1072. Desertul era consumat doar la moment de sărbătoare, însă acum a devenit un desert super cunoscut și apreciat în toate colțurile lumii. 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here