Îți e poftă de ceva dulce, dar te-ai săturat de prăjiturile pline de gelatină, super dulci și fără niciun gust. Astăzi venim cu recomandări delicioase și aproape imposibil de găsit în Iași.
Printre puținele cofetării din Iași demne de menționat și de încercat produsele lor, doar cofetăria Palibo are prăjitură cu red velvet sau cannoli sicilieni.
Red velvet este o prăjitură, dar poate fi realizată și sub formă de tort, care arată spectaculos și are un gust greu de egalat. Red velvet provine din Anglia fiind specifică perioadei victoriene, unde termenul de velvet (care semnifică catifea în limba română), arata consumatorilor o prăjitură moale și cu un blat pufos. În primele timpuri era folosit cacao pentru blat, acesta având culoare mahonului, dar în timpul celui de al doilea război mondial odată cu raționalizarea mâncării patiserii au început să folosească suc de sfeclă roșie pentru a da culoare roșie blatului.
Această minunăție de prăjitură se găsește la cofetăria Palibo, unde o poți comanda și ca tort dacă dorești la o aniversare sau petrecere să-ți impresionezi invitații.
Un alt deliciu pe care trebuie să-l încerci cel puțin odată în viață sunt cannoli sicilieni. Cannoli sau cannolo (sg.) este un desert originar din Sicilia, devenind un simbol al acestei regiuni a Italiei, fiind un tub de aluat prăjit și umplut cu cremă pe bază de ricotta (tip de brânză italian). Cannoli își au originea în regimul islamic impus Siciliei în perioada 831-1072. Desertul era consumat doar la moment de sărbătoare, însă acum a devenit un desert super cunoscut și apreciat în toate colțurile lumii.
a incercat cineva?cum sunt?sa ne impartaseasca si noua cititorilor parerea
Noi personal am incercat o mare parte din prajiturile Palibo si am ramas surprinsi! Iti recomandam si incerci cu incredere si sa te intorci aici sa iti spui pararea 🙂
foarte bune!
delicioase!
chiar sunt bune 🙂
in afara de locatia de la visoianu unde mai au puncte de lucru?
am incercat si eu .sunt foarte bune!
Am mancat la ziua unei prietene un tort cu mousuri perfect facute bravo voua! Numai sa o tineti tot asa.. ca mai stim care au inceput bine