Suceveni acuzaţi de contrabandă în grup organizat au fost arestaţi preventiv

0
80
Publicitate Iasi

Procurorii DIICOT Suceava şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, alături de ofiţeri BCCO de la Iaşi şi Bacău, precum şi poliţişti de frontieră, sprijiniţi de jandarmi de la Grupa Mobilă Bacău, dar şi de la IJJ Suceava, au efectuat, în dimineaţa zilei de 15 mai, 26 de percheziţii domiciliare în localităţi sucevene din zona de frontieră, plus una la Bacău, fiind căutaţi 17 suspecţi.

După audieri maraton, miercuri noapte au fost emise opt ordonanţe de reţinere, în timp ce patru dintre inculpaţi au fost prezentaţi, joi, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Printre altele, la percheziţii au fost ridicate peste 10.000 de pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară mărcile Marble şi Ashima, 59 de telefoane mobile, 39 de cartele telefonice, patru autoturisme, peste 37.000 de lei şi peste 1.000 de euro, cinci staţii de emisie-recepţie, două binocluri, şase laptopuri, plus înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Cum a reusit Emilia sa stranga banii pentru propriul business fiind model de videochat

 

Gruparea ar fi acţionat timp de cel puţin cinci ani de zile pe zona de fâşie verde adiacentă comunei Ulma, iar numai în timpul activităţilor de monitorizare au fost realizate 32 de capturi care însumează confiscarea a 316.079 de pachete de ţigări de contrabandă.

Din datele structurilor de combatere a crimei organizate rezultă că principalul om din grupare ar fi avut informaţii şi de la un poliţist de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, acuzat că ar fi sprijinit grupul cu informaţii despre traseul patrulelor de poliţie.

Începând din iulie 2013 şi până în iulie 2018, patru suceveni din Ulma şi Izvoarele Sucevei, Ilie Boiciuc, Petru Gorban, Vasile Dănuţ Sturza şi Ilie Maximilian Ihnatiuc, ar fi constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat în scopul introducerii de ţigarete pe teritoriul României, peste frontiera din Ucraina. Ulterior la grupare au aderat şi alţi suceveni din zona Ulma, Izvoarele Sucevei.

Membrii grupului contactau cetăţeni ucraineni dispuşi să livreze ţigări, apoi, cu ajutorul autoturismelor de teren, se deplasau în zona de frontieră, de unde preluau ţigaretele de provenienţă extracomunitară, apoi le transportau şi depozitau în incinta unor imobile prestabilite.

Videochatul a fost o provocare pentru a le oferi fratilor mai mici o viata fara griji, iar zambetele lor de fericire sunt nepretuite!

 

 

Ilie Boiciuc, în vârstă de 40 de ani, din satul Măgura, comuna Ulma, este considerat liderul de facto al grupării. Acesta i-ar fi implicat în afacere şi pe soţie, copil şi pe fraţi.

Nicolae Boiciuc, fiul lui Ilie Boiciuc, este acuzat că avea rolul de a conduce autoturismele cu ţigări din zona de frontieră către locurile de depozitare sau către cumpărători, dar şi de a supraveghea zona pentru a se asigura că nu sunt prezente organele de control.

Totodată, fiul ţinea legătura atât cu furnizorii ucraineni, cât şi cu cumpărătorii, stabilind modul de predare a ţigaretelor, marca şi cantitatea ce trebuia livrată, preţul de comercializare şi traseele de deplasare utilizate.

Şi soţia lui Ilie Boiciuc este acuzată că a avut rolul de a supraveghea zona şi de a-i anunţa pe membrii grupului infracţional cu privire la eventuale patrule de poliţie, precum şi de a transmite membrilor indicaţiile date de soţul său.

Mihai Boiciuc, frate cu Ilie Boiciuc, este acuzat că a participat la introducerea de ţigări pe teritoriul României, şi ulterior se ocupa şi de transportul, depozitarea şi predarea acestora către alţi membri ai grupului.

Petru Boiciuc, un alt frate, aflat şi el printre cei trei arestaţi preventiv, este acuzat că a participat la încărcarea şi comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă şi a supravegheat zona pentru a se asigura că nu sunt poliţişti în zonă.

Inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

acest articol a fost preluat de pe monitorulsv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here