Simone Tempestini, castigatorul Cotnari Rally Iasi Centenar

0
32
Publicitate Iasi

Simone Tempestini si Sergiu Itu au castigat categoric Cotnari Rally Iasi, asigurandu-si matematic titlul cu o etapa inainte de finalul Campionatului National de Raliuri Dunlop. Aflati la bordul unui Citroen C3 R5, cei doi au avut o singura proba din cele 10 in care nu s-au clasat pe prima pozitie, si anume super speciala de la Rapa Galbena, unde victorios a iesit Vali Porcisteanu.

Spre finalul rundei desfasurate la Iasi, cei doi nu au mai avut emotii, asta dupa ce singurul echipaj ramas in lupta pentru titlu, format din Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, aflat pe pozitia a doua in clasamentul general, dar si in cel de etapa, a abandonat in penultima proba.

Pe podium a mai urcat si echipajul format din campionul national en-titre Bogdan Marisca, al carui copilot a fost la aceasa etapa, Karoly Borbely, aflati la bordul unui Ford Fiesta R5, iar pe 3 au urcat Gergo Szabo si Levente Csegzy, care s-au aflat la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo.

La festivitatea de premiere stafeta a fost predata de Bogdan Marica lui Simone Tempestini.

La finalul acestei etape, a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, in care au castigat 42 de puncte, echipajul Tempestini- Itu au reusit sa acumuleze 208 puncte in clasamentul general FIA, in timp ce echipajul Porcisteanu- Dobre au acumulat 146 puncte.

Toti pilotii s-au declarat multumiti de calitatea excelenta a macadamului de la Iasi, declarand ca organizarea raliului a fost una de top, rar intalnita in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here