Semnal de alarma pentru parinti! Fiti atenti la starea de sanatate a copiilor!

0
235
Publicitate Iasi

Medicii ieseni atrag atentia populatiei, in special parintilor, asupra unor simptome care pot aparea la copii pe parcursul sezonului rece. Aparitia unor afectiuni ale cailor respiratorii superioare si a unor agenti infectiosi pot degenera in forme extrem de grave de boala.

Cei mici sunt predispusi, din cauza imunitatii scazute, la dezvoltarea meningitei sau encefalitei. Medicii ii sfatuiesc pe parinti sa fie atenti la simptome si sa mearga de urgenta la spital daca observa urmatoarele lucruri.

„Pentru ca este sezonul rece, ne asteptam la afectiuni ale cailor respiratorii superioare. Astfel, in acest sezon se transmit si agenti infectiosi care pot determina forme de boala grave. Aici ne referim in primul rand la meningita si encefalita. Ca urmare, ii sfatuim pe parinti in primul rand sa imbrace adecvat copiii pentru sezonul cu temperaturi scazute, sa vina la medic imediat ce copilul prezinta semnele unei infectii reprezentate in primul rand de febra. La febra se pot adauga varsaturile, durerile de cap, lipsa poftei de mancare, refuzul de a se alimenta. Acestea sunt simptome care pot sugera aparitia unei astfel de boli”, a mentionat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi.

„In egala masura, atat parintii, bunicii, cadrele didactice, dar si cadrele medicale care au in subordine astfel de copii, sa asigure un circuit epidemiologic, in sensul ca preventia trebuie facuta in primul rand prin izolarea unui copil care are o astfel de viata infectioasa. A fost inregistrat un focar de meningita la Suceava si, astfel, dorim sa atragem atentia. Daca aceasta problema a aparut la Suceava, trebuie sa fim foarte atenti la simptomele pe care le-am descris anterior”, a mai spus prof. dr. Carmen Dorobat.

Judetul Suceava se afla in alerta medicala, intrucat cea mai mare gradinita de stat a fost inchisa pentru trei zile dupa ce trei copii s-au imbolnavit de meningita. Peste 400 de copii sunt inscrisi la aceasta unitate de invatamant. Parintilor le-a fost recomandat sa ii duca pe cei mici la control. DSP Suceava a luat masuri si a inceput dezinfectia corespunzatoare si integrala a gradinitei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here