Scoala Postliceala Sanitara „Ghica Voda” Iasi este cea mai cautata unitate de invatamant

0
58
Publicitate Iasi

In ultimii ani, un numar tot mai mari de ieseni opteaza sa invete pentru cariera de asistent medical. Chiar daca unii cauta o recalificare pe piata muncii sau altii abia au absolvit liceul, numarul persoanelor care ajung la cursurile scolii sanitare este tot mai mare.

Scoala Postliceala Sanitara „Grigore Ghica Voda” din Iasi lanseaza anual pe piata muncii in jur de 500 de absolventi care intentioneaza sa se angajeze in unitatile medicale din Romania, dar si in cele din afara tarii.

Directorul Scolii Postliceale Sanitare de Stat „Grigore Ghica Voda” din Iasi, Edmond Ciumas, a precizat ca anul acesta, in bancile scolii sunt 1600 de elevi repartizati in 48 de clase. Elevii sunt inscrisi la trei calificari prefesionale: asistent medical generalist, asistent medical balneofiziokinetoterapie si recuperare si asistent medical de farmacie.
1.600 de elevi poate parea un numar mare, insa reprezentantii scolii sustin ca cererea la momentul actual pe piata aceasta este una semnificativa, multi absolventi ai scolii postliceale sanitare ajungand sa profeseze atat in unitatile medicale din tara, cat si in cele din tarile UE, unde le sunt recunoscute diplomele de studiu.

„Cererea de pe piata este mare, vorbind despre piata interna, sistemul de sanatate din Romania, si despre piata din Uniunea Europeana. Profesia de asistent medical generalist este reglementata la nivelul Uniunii Europene, actul de studii pe care il elibereaza scoala fiind recunoscut in Uniunea Europeana. Acest lucru permite, din fericire, ca dupa terminarea scolii, elevii sa lucreze in spitalele din Uniunea Europeana, unele dintre ele fara sa ceara experienta profesionala. Aproximativ 50% dintre absolventii nostri lucreaza in alte tari. Exista inca o cerere enorma pe piata fortei de munca din UE. Ei inregistreaza un deficit urias de asistenti medicali generalisti, pe care isi doresc sa il acopere din tarile din Europa de Est, nominalizand chiar Romania, care a dat absolventi foarte bine pregatiti profesional”, a mai precizat directorul scolii.

La cursurile Scolii Postliceale Sanitare de Stat „Grigore Ghica Voda” se inscriu elevi de toate varstele, de la absolventi proaspat iesiti de pe bancile liceului pana la persoane trecute chiar si de 40 de ani care doresc sa isi schimbe profesia. Acestia considera ca domeniul de asistenta medicala este unul care este in permanenta cautare de personal si care ofera conditii de salarizare atractive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here