„Să renunț la cei aproape 6000 de euro pe lună pe care îi câștig pentru așa-zisa dragoste a unui străin?”, a fost întrebarea la care Ioana a căutat răspunsul la noi

0
274
Publicitate Iasi

Ioana era o fată simplă, venită să-și croiască un drum la Iași, din ce ne-a povestit. De ce a ales Iașul, n-a avut nici ea un răspuns, însă Bucureștiul era prea departe și în altă regiune nici că s-ar fi mutat. I s-a părut mai aproape de casă, mai aproape de părinții pe care i-a lăsat acasă. Totuși, nimic din ce își imagina despre Iași n-a fost așa. Adică nu a găst decât un oraș foarte scump pentru posibilitățile reduse. Ne-a scris în speranța că din povestea ei vor învăța mai multe fete și nu le va mai fi deloc rușine să ia decizii fix pentru ele.

Alexia, 35 de ani, Iași

 

„N-am avut încotro și nu am de ce să îmi fie rușine. Aș fi putut să mă chinui, dar eu am vrut să învăț. Facultatea m-a dezamagit, așa că am renunțat în anul II. Deja lucram la un studio de videochat de mai bine de nouă luni, nici nu mai stăteam în cămin. N-am să mint că am încălcat protocolul de la studioul de videochat și am mai dat datele personale de contact unor domni care mi s-au părut a fi mai seriosi, care îmi promiteau că îmi pot trimite lunar sume de bani frumoase. Și chiar așa a fost. Aveam doi dintr-aceștia. Unul îmi trimitea la 2000 de euro, iar celălalt vreo 1000. N-am renunțat la videochat pentru că nu știam cât va mai dura povestea cu băieții aceștia. Ideea e că unul dintre el îmi tot spune să plec la Londra, la el, că vrea să mă căsătoresc cu el, că a început să ma iubească. Nu știu ce să fac, am tot citit fel și fel de povești cu loverboy, am avut colege la studioul de videochat care au suferit din cauza asta, eu chiar nu știu nimic despre el decât ce-mi spune. Nu arată rău, mereu a fost atent și pe lângă bani mi-a mai trimis și mici atenții. Iar când a venit într-o zi la ușă la mine cu un buchet imens de flori, n-am știut cum să reacționez. Am rămas efectiv mută… problema e că el  e într-o altă relație, are un copil cu tipa, știti doar că în străinătate, concubinajul e reglementat, nu aleargă toți după acte. În fine, ideea e că aș avea nevoie de un sfat pentru că nu știu ce să fac. De la studio, e clar că mi-au zis că pot sfârși prin vreo rețea de traficanți, dar chiar mi-a dat lumea peste cap! Câștig aproape 6000 de euro pe lună, merită să renunț la tot?”, ne-a mărturisit Ioan, în speranța că va găsi la noi un răspuns. Poate fix răspunsul pe care ea vrea să îl audă, un răspuns specializat, de la psihologul care îi poate arăta direcția cât de cât.

Alexia, 35 de ani, Botosani

 

            Ioana ne-a scris pe adresa redacției- contact@iasi247.ro – în speranța că va găsi un răspuns, că o vom sfătui cum să facă mai bine, deși nimeni nu se poate pune în pielea ei și nu poate decide pentru ea. Ne-am interesat despre problemă în semn de respect pentru încrederea acordată, iar specialistul ne-a răspuns că din păcate, astfel de cazuri nu sunt rare sau singulare, tot mai mulți străini ajung să se îndrăgostească de româncele pe care le cunosc pe site-urile de videochat. Ajng sau spun doar, căci cum te poți îndrăgosti de un cineva doar fizic? Poți, doar, în cel mai bun caz, să fii atras.

„Am mai întâlnit situații de acest fel, bine, distincte, dar cam cu subiect similar. Poate ar fi bine ca înainte de a lua vreo decizie pripită, un detectiv ți-ar spune exact cine este. Din videochat și sumele pe care le câștigi chiar îți poți permite un detectiv foarte bun. Nu te uita la bani dacă ești decisă să pleci pentru că s-ar putea ca investigația detectivului să te scape de chinuri groaznice în cazul în care, Doamne-ferește, ai ajunge să fii traficată. Ce-ți lipsește aici? De ce te-a pus pe gânduri acel om? Ce ai simțit cât a fost aici și cât timp a stat aici? Sunt întrebări la care e musai să îți răspunzi. Gesturi dintr-astea sunt des întâlnite la femeile ușor naive, pe care traficanții cred că le pot seduce facil. Asta pot eu spune… prevenția e de zece ori mai simplă și mai bună decât tratamentul în sine. Eu știu că pentru o fată tânără, care practic videochatul și deja are o urmă de vinovăție, situația îi pare oarecum salvatoare, dar ai mare grijă să nu fie înșelătoare! Nu uita că aici câștigi foarte bine ca model de videochat. Motivul plecării tale ar trebui să fie o dragoste imensă, din câte-mi dau seama la prima vedere, dragoste care, dacă ar exista cu adevărat, n-ai mai fi cerut o a două părere.”, spune specialistul.
Dacă și tu ai o problemă care te frământă, ne găsești pe  contact@iasi247.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here