Romanul care a inventat ochelarii pentru nevazatori, nominalizat la Global Business Hall of Fame

0
5
Publicitate Iasi

Antreprenorul roman care a inventat ochelarii care ajuta orbii sa se deplaseze este finalist la Global Business Hall of Fame. Cornel Amariei a dezvoltat un dispozitiv care imita beneficiile unui caine ghid, oferind astfel celor cu deficiente de vedere pana la 30% din intelegerea vizuala a unei persoane care nu sufera de probleme de vedere.

De ce ne este frica sa plecam atunci cand sufletul rataceste?

 

 

Inventia romanului masoara distantele pana la mobilier ori alte obstacole. La nivel mondial exista doar 20.000 de caini ghid si aproape 40.000 de nevazatori.

Videochat Iasi – Ramona, 27 de ani, Iași

 

Romanul se afla printre cei 5 finalisti la categoria pentru inventatori din 2021 a conncursului Global Business Hall of Fame.

Videochat Iasi – Diana, 29 de ani, Iași

 

 

Ochelarii pentru orbi inteleg contextual lumea, cum arata, ce reprezinta fiecare obiect si cum se misca. In plus, ochelarii proceseaza si stocheaza informatiile intern si calculeaza modalitatea prin care utilizatorul poate interactiona cu lumea din punct de vedere contextual. Totodata, acesti ochelari tranfera informatii relevante, prin intermediul indicatiilor haptice si auditive.

Videochat Iasi – Carmen, 27 de ani, Iași

 

 

Productia ochelarilor pentru nevazatori va incepe in a doua jumatate a anului 2021 si se preconizeaza ca, pana in 2022, numarul ochelarilor va depasi numarul cainilor ghid.

 

Videochat Iasi – Alina, 23 de an, Iași

 

Cornel Amariei, in varsta de 27 ani, a crescut intr-o familie in care ambii parinti sufera de un handicap locomotor, iar sora sa are paralizie cerebrala. Situatia aceasta l-a facut sa inteleaga nevoile bolnavilor si sa isi dea seama de impactul pe care il au dizabilitatile asupra calitatii vietii oamenilor.

Cat de importanti sunt trainerii in domeniul videochat?

 

 

 

Sursa articol: adevarul.ro
Sursa foto: google.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here