Revoltator : escroc lasat liber de justitia ieseana

0
55
Publicitate Iasi

Un escroc a carui vina a fost simplu de dovedit, faptele lui fiind inregistrate pe camerele de supraveghere, a scapat de pedeapsa dupa ce justitiei iesene i-a luat 10 ani pentru pronuntarea sentintei definitive.Acest caz ridica semne de intrebare si revolta in ce priveste operativitatea justitiei in anumite domenii.

Justitia din Iasi a demonstrat ca este incapabila in a trage la raspundere un recidivist ale carui fapte au fost mai mult decat evidente.Dupa anchete ce au durat 10 ani si multe procese, Curtea de Apel a inchis dosarul, cu concluzia ca faptele celui in cauza s-au prescris.


Andrei Radu Savoae a scapat nepedepsit de acuzatia de inselaciune la sfarsitul saptamanii trecute, moment in care judecatorii au inchis procesul penal deschis impotriva sa.Aceasta decizie a rasturnat sentinta precedenta, din decembrie anul trecut, cand aceeasi judecatori il condamnasera pe Savoae A. la cinci ani de inchisoare cu executare pentru aceeasi fapta.

Andrei Savoae a ajuns in fata justitiei la inceputul anului 2008, cand au fost depuse mai multe plangeri de inselaciune pe numele sau.
Prima reclamatie a venit din partea unei firme de telefonie din Bucuresti ce livrase sapte telefoane mobile prin curierat catre Savoae, acesta trimitand la schimb un ordin de plata fals.Prejudiciul acestei fapte : 12.300 lei.

O alta plangere a venit din partea unui magazin de electronice din Iasi prejudiciat pe 22 ianuarie 2008 cu o paguba de 20.000 lei. Acesta a prezentat un ordin de plata falsificat pentru o camera video, trei laptopuri si trei telefoane mobile.

Pe 23 ianuarie 2008, a doua zi, inculpatul a mers intr-un centru comercial din Vaslui, de unde a cumparat, tot cu un ordin de plata fals, patru laptopuri cu valoare de 10.700 lei.

Potul cel mare a fost cand a achizitionat produse electronice, in aceeasi zi, dintr-un magazin din Iasi in valoare de 37.000 lei, oferind la schimb un alt ordin de plata fals.

Pe data de 25 ianuarie 2008 a fost inselata o alta firma din Iasi cu o suma similara.

Oamenii legii au facut perchezitii in acest dosar, adunand probe ce il invinovateau inca din anul 2008.Urmarirea penala impotriva inculpatului Savoae a inceput in ziua de 12 februarie 2008, toate faptele fiind conturate de parchet in iulie 2009.
Abia in anul 2014 s-au modificat incadrarile juridice, in 2015 s-a pus in miscare actiunea penala, iar in anul 2016 Savoae a fost trimis in judecata, perioada in care el a negat in mod constant savarsirea faptelor.

„Acesta a negat fapta de inducere în eroare a persoanelor vatamate, prin prezentarea unor ordine de plata ce atestau, in mod mincinos, achitarea produselor, sustinand, atat cu prilejul audierii din cursul urmaririi penale, in calitate de faptuitor, la datele de 7 si 11 februarie 2008, cat si în declaratia data in cursul cercetarii judecatoresti, in sedinta de judecata din 02.11.2017, ca a semnat mai multe procese-verbale de predare a bunurilor, prezentate de S. Stelică, dar nu a avut cunotinta de unde fusesera cumparate aceste produse, nu stie daca a completat ordinele de plata prezentate societatilor, sustinand ca obisnuia sa semneze in alb ordine de plata pentru o alta societate, al carei administrator era, societate care avea cont deschis la Banca Transilvania, iar la calculatorul societatii aveau acces mai multe persoane, printre care fosta sa sotie“, este precizat in motivare.

Radu Savoae, lasat liber de justitie, a continuat sa comita infractiuni, astfel ca in 2016 a fost saltat de DIICOT in cadrul unei actiuni ce viza o retea infractionala axata in escrocherii bancare.In data de 24 aprilie 2018, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat la 2 ani si 11 luni de inchisoare cu suspendare.
In 2011, Savoae a mai primit o sentinta de trei ani cu suspendare, intr-un dosar de inselaciune rezolvat de instantele din Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here