Programului Rabla pentru electrocasnice!

0
37
Publicitate Iasi

 

Guvernul pregătește Programul Rabla pentru electrocasnice. Persoanele interesate care doresc șă-și înlocuiască electrocasnicele vechi din casă o pot face datorită acestui program.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească  persoana interesata sunt:  să fie persoană fizică cu domiciliul în România, să nu aibă obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local, să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie posesor al unui buletin sau cărți de identitate valabile.

Valoarea voucherului va fi de:  200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficiența energetică A+++.

Așa cum am promis, ghidul de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice a fost publicat. Este un program 100% nou, mult așteptat de români. Prin intermediul acestuia, estimăm că vom înlocui peste 60.000 de echipamente vechi și uzate cu unele noi, cu consum redus de energie și prietenoase cu mediul”, a susținut Grațiela Gavrilescu viceprim-ministru și ministrul mediului.

Pentru a beneficia de finanțare, după publicarea Ordinului de ministru în Monitorul Oficial, cetățenii doritori trebuie să acceseze aplicația electronică de pe website-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să urmeze pașii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora. Ulterior, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit. Suma finanțată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziționate prin program (TVA inclus), iar diferența va fi suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.

Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1. Cetățenii pot achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie. La momentul predării echipamentului nou-achiziționat, comerciantul va ridica echipamentul vechi, cedat în schimbul voucherului de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here