Profesorul Mircea Sanduloviciu s-a stins din viaţă!

0
90
Publicitate Iasi

Profesorul Mircea Sanduloviciu, una dintre personalităţile fizicii ieşene, fost profesor al Facultăţii de Fizică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, s-a stins din viaţă ieri-dimineaţă, la vârsta de 91 de ani. Acesta este asemănat cu Ştefan Procopiu, deoarece a pus importanţă pe dezvoltarea şcolii de fizică ieşene, activitatea sa de cercetare neoprindu-se la momentul pensionării. În urmă cu 10 ani, acesta a reuşit să recreeze în laborator „fulgerul globular”, adesea atribuit de oameni cu apariţia OZN-urilor pe cerul din întreaga lume.

Adaugă anunțul tău GRATUIT AICI!

„Totdeauna când am conferenţiat pe această temă, în Austria, la Zurich sau la Munchen, s-a stat şi afară cu scaunele. Experimentul se face cu o instalaţie de vid, un tub de sticlă, în care se introduce o sursă de plasmă (mediu gazos). Electrodul care se introduce este pozitiv faţă de plasmă, iar în faţa lui apar o succesiune de fenomene prin salt, fenomene neliniare“, îşi explica profesorul experimentul într-un interviu realizat de „Ziarul de Iaşi“ în 2003.

Singurul studio de videochat din Iași, fără penalizări și fără un program fix! CLICK AICI!

Tot acesta este recunoscut pentru faptul că a reuşit la nivelul anilor 2000 să creeze viaţă din materie anorganică, prin crearea unei structuri gazoase încărcate electric, care se comportau ca celule umane.

Acum vinzi și cumperi simplu și rapid! Click AICI!

„Mi-a fost profesor, mi-a purtat paşii spre cunoaştere, spre omenie, spre performanţă, spre tot ce e mai frumos. A fost şi va rămâne pilonul nostru, temelia. Facultatea de Fizică i-a fost copilul de suflet, mii de studenţi îl poartă în suflet, mii de studenţi răspândiţi pe oricare continent. A ţinut enorm la meserie şi la facultate”, a declarat conf. dr. Silviu Gurlui, cadru didactic al Facultăţii de Fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here