Presedintele Klaus Iohannis va participa la deschiderea noului an universitar Ia Iasi

0
27
Publicitate Iasi

Klaus Iohannis a raspuns afirmativ invitatiei primite de la conducerea Politehnicii iesene, eveniment festiv care va marca si implinirea a 205 ani de cand Gheorghe Asachi infiinta prima clasa de ingineri hotarnici, cu predare in limba romana, la Iasi.

„Am avut in luna martie prima discutie cu domnul Presedinte referitoare la o posibila participare a Excelentei Sale la evenimentele organizate de universitatea noastra cu ocazia deschiderii anului universitar si aniversarii a 205 ani de invatamant ingineresc in limba romana, prin scoala tehnica din principatele romane. Discutia a avut loc dupa prezentarea la Palatul Cotroceni a proiectului TUIASI «205 ani de la prima clasa de inginerie in limba romana», care a fost inclus intre proiectele dedicate Centenarului sustinute de catre Presedintia Romaniei. Ulterior, am transmis invitatia oficiala de participare la cele doua evenimente si am fost onorati si bucurosi sa primim raspunsul pozitiv“, a mentionat prof.univ.dr.ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI.

Presedintele Iohannis va participa mai intai, incepand cu ora 11:00, la festivitatea de deschidere a anului universitar din centrul academic Iasi, desfasurata la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi. La festivitate vor fi prezenti membri ai comunitatii academice, profesori, dar si studenti de la toate cele cinci universitati de stat din Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here