Pedeapsa celor doi angajati de la Socola prinsi bauti in timpul programului

0
9
Publicitate Iasi

Problema celor doi angajati ai Institutului de Psihiatrie ,,Socola”, prinsi sub influenta alcoolului in timp ce erau la munca, a fost dezbatuta in cadrul Comisiei de Disciplina convocata ieri dupa mai multe amanari.

Mihai L., unul dintre angajati, aflat la prima abatere de acest gen, a fost gasit cu o alcoolemie de 1,90 la mie. Acesta a scapat cu o scadere de 10% din salariul pe urmatoarele trei luni.

Constantin C., celalalt angajat care nu se afla la prima abatere, gasit cu o alcoolemie de 2,65 la mie a fost propus pentru desfacerea contractului de munca.

„Aceasta este decizia finala a comisiei, eu ca manager am la dispozitie 30 de zile de la semnarea procesului verbal ca sa pun in aplicare decizia. De asemenea, daca sanctiunile par prea aspre pot sa dau o sanctiune mai mica, insa nu mai mare decat cea data de comisie. Personal mi se pare o actiune destul de corecta, avand in vedere ca unul dintre ei are mai multe antecedente. In schimb, in cazul celuilalt angajat avem referinte bune despre el, este muncitor“, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul institutului.

Cei doi angajati au fost surprinsi in cursul lunii aprilie in timp ce consumau bauturi alcoolice.Situatia lor nu a fost dezbatuta de comisie pana acum din cauza faptuli ca brancadierul si ingrijitorul in cauza si-au luat concediu medical sau de odihna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here