Papa Francisc și-a schimbat traseul de sâmbătă, în cea de-a doua zi a vizitei în România, din cauza avertizărilor meteo de furtună

0
232
Publicitate Iasi

Suveranul Pontif este nevoit să aterizeze la Târgu Mureș în loc de Bacău, așa cum era prevăzut în program.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat oficial, chiar de către Vatican, la finalul primei zile a vizitei Papei Francisc în România.

„Mâine, 1 iunie, din cauza condițiilor atmosferice, nu va fi posibilă aterizarea la Bacău, pentru a ajunge la Șumuleu Ciuc: Sfântul Părinte și însoțitorii săi vor pleca din București și vor ateriza la Târgu Mureș. De aici va pleca fie cu elicopterul, fie cu mașina, dar programul va fi reluat așa cum a fost plănuit, cu Sfânta Liturghie oficiată la ora 11.30. Programul pentru jurnaliștii care vor veni cu zborul Papal, de asemenea, va suferi modificări, iar avionul presei, de asemenea, va ateriza la Târgu Mureș. Dar întâlnirea pentru ridicarea legitimației de acces rămâne neschimbată”, a transmis Vaticanul.

Prima zi de vizită a Papei Francisc, desfășurată în București, de asemenea, s-a încheiat pe ploaie. Chiar la finalul liturghiei oficiate la Catedrala Sfântul Iosif, ploaia torențială a început în timp ce Suveranul Pontif a început să se deplaseze cu papamobilul către sediul Nunțiaturii Apostolice în România.

Meteorologii au emis încă de vineri un cod portocaliu de ploi și furtuni, care vizează inclusiv județul Bacău, unde Papa Francisc plănuia să ajungă de la București, în drumul său către Șumuleu Ciuc.

acest articol a fost preluat de pe observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here