Mesajul lui Ion Iliescu pentru partidul PSD privitor la neîncrederea populației în acesta!

0
22
Publicitate Iasi

Fostul om politic, Ion Iliescu, a oferit un interviu telefonic pentru o televiziune națională cu privire la situația Partidului Social Democrat și greșelile care au dus la neîncrederea populației în PSD.

„Primul lucru pe care as vrea sa-l amintesc este tocmai punctul de plecare care a fost revolutia romana, PSD-ul fiind partidul care duce mai departe idealurile si obictivele revolutiei din decembrie 1989. Revolutia nu a insemnat doar un banal schimb de putere, ci instaurarea democratiei, promovarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, a unei noi ordini sociale, mai drepte pentru cei multi, nu cred ca aceste obiective au fost inca realizate in totalitate, incat sa le scoatem de pe ordinea noastra de zi. Se impune o clarificare ideologica permanenta, clarificare care sa permita reintegrarea acestor teme care au stat la aparitia partidului nostru. Este momentul reafirmarii optiunii de stanga a partidului, al reafirmarii valorilor democratiei romanesti. Sa consolidam acest partid, care s-a nascut din istoria noastra, din eforturile noastre, din trairile noastre, suferintele si victoriile noastre. Ceea ce cer acum tinerii sunt cerinte firesti. De ce s-a renuntat la ele?”

„O tendinta periculoasa o reprezinta tentatia unora de a substitui solutiile la problemele sociale cu masuri punitive, in loc sa intarim dimensiunea sociala a statului. Se impune o actiune perseverenta pe toate planurile si pe toate mijloacele impotriva coruptiei, fenomen care submineaza autoritatea. Sondajele de opinie arată că partidele politice sunt la cote joase de încredere. Reconstrucția încrederii în factorul politic trebuie sa fie o prioritate pentru PSD.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here