Iesenii arunca tone de mancare la gunoi. Munti de gunoaie asteptate dupa Sarbatorile Pascale

0
8
Publicitate Iasi

Iesenii arunca la ghenele de gunoi sute de kilograme de alimente in fiecare an. In medie, un locuitor al Iasului arunca intre 85 si 115 kilograme de alimente pe an. Mai ingrijorator este faptul ca unele alimente aruncate sunt intacte, cu ambalajul nedesfacut.

Alina, 22 de ani, Iași

 

 

Astfel, calculul ne spune ca cei aproape 400.000 de locuitori ai municipiului Iasi risipesc alimente de peste 46.000 tone in fiecare an.

Evenimente si vacante fabuloase doar cu VixenStudio!

 

 

 

„În jur de o treime din alimentele produse la nivel global se pierd sau se depozitează ca deșeuri. Este o risipă incredibilă de resurse și un prejudiciu masiv adus climei. Când peste un milion de oameni se duc la culcare înfometați, este imposibil să nu ne întrebăm ce se poate face. Deșeurile alimentare reprezintă nu numai o oportunitate pierdută de a-i hrăni pe cei flămânzi, dar și o pierdere substanțială de alte resurse precum solul, apa, energia și forța de muncă. Peste 4 miliarde de oameni depind de trei tipuri de culturi de bază – orez, porumb și grâu.

VixenStudio respecta masurile de siguranta in perioada pandemiei!

 

 

 

O mare parte din vină o are lipsa unei infrastructuri agricole adecvate, precum tehnologia post-colectare. La noi, fiind și un oraș în curs de dezvoltare, se face risipă de 85 – 115 kilograme de diferite alimente pe an. Această problemă este într-o etapă incipientă și în continuă dezvoltare la noi. Populația trebuie educată să nu arunce, ci să recicleze și alimentele. Noi avem un procent de 55 la sută deșeu organic, care conține aproape 20 la sută deșeuri din alimente expirate sau degradate”, a declarat Catalin Neculau, director la Salubris Iasi.

La VixenStudio primesti cadou inca din prima zi de la angajare!

 

 

Cum pot oamenii sa previna risipa de alimente?

Legumele, mancarea gatita, alimentele semipreparate sunt cel mai des intalnite aruncate la gunoi. Marile magazine, dar si restaurantele contrbuie si ele aruncand cantitati record de alimente nevandute. Lucrul acesta conduce la producerea de biodeseuri, care nu pot fi valorificate la Centrul Municipal de Colectare din Iasi.

La VixenStudio ai toate motivele sa te angajezi ca model de videochat!

 

 

 

„Nu este întotdeauna posibil să prevenim irosirea alimentelor înainte de a se întâmpla acest lucru, așa că dacă se întâmplă, cel mai bine ar fi să încerci să le refolosești. Există o așa-numită piramidă a deșeurilor alimentare, prin care se indică metodele de a te dispensa de hrana care în mod normal ar ajunge la gunoi. Refolosind hrana în diverse moduri, putem salva resursele prețioase ale naturii. Fermierii, restaurantele și supermarketurile pot oferi băncilor de alimente produse pe care nu le vând. Știai că produsele alimentare pot fi folosite la fertilizarea solului sau pentru a genera electricitate?

Iuliana, 23 de ani, Iași

 

 

Potrivit estimărilor Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), în Europa se aruncă la gunoi anual, în medie, 95 de kilograme de alimente pe cap de locuitor. Companiile producătoare de sucuri au cel mai mare consum de gaze cu efect de seră prin faptul că alimentele lichide sunt cele mai aruncate. Astfel de deșeuri, prin procesul de fermentație, produc un amestec care, ajungând la celelalte deșeuri, produce biogaz. Biogazul poate fi captat și valorificat ca atare, deoarece este precum gazul metan”, a mai precizat Catalin Neculau, director Salubris.

Surprize, surprize pentru modelele de videochat VixenStudio!

 

 

 

In curand, romanii vor sarbatori Pastele, iar in zona Moldovei se stie ca femeile pregatesc mese imbelsugate. Din nefericire, multe dintre felurile gatite ajung la gunoi. Angajatii Salubris povestesc ca, la nici doua zile dupa sarbatori, 80% dintre deseuri reprezinta alimente care atrag si multi oameni ai strazii sau caini. Cozonacii, ouale rosii, sarmalele, salata de boeuf ajung la ghena de gunoi neconsumate.

Videochatul nu este pentru oricine si modelele merita respect!

 

 

 

Sursa articol: bzi.ro
Sursa foto: google.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here