Fara scoala, dar a pacalit statul roman sa ii vireze suma de un milion de lei!

0
55
Publicitate Iasi

Un barbat, in varsta de 42 de ani, fara o zi de scoala, a fost imbogatit de statul roman dupa ce a falsificat documente fiscale.

Mihalache Stanescu a dat statului roman o teapa de 1,7 milioane de lei, 1 milion de lei reprezentand suma primita de la ANAF pentru TVA-ul aferent unor tranzactii fictive.

Dupa ce a fost depistata frauda, individul si-a recunoscut faptele, crezand ca, in modul acesta, va reusi sa scape cu o pedeapsa cu suspendare, insa lucrurile nu au stat deloc asa.

Acum doua zile, inculpatul a fost condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni de inchisoare, fiind deja in spatele gratiilor in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

In plus, judecatorii au pus sechestru pe bunurile barbatului, dar este greu de crezut ca statul roman isi va putea recupera usor paguba.

Mihalache Stanescu a comis faptele de evaziune fiscala intre anii 2012-2014, din postra de administrator al unei firme. La un control efectuat de autoritati s-a descoperit ca individul a emis 272 de facturi false cu scopul de a deduce TVA-ul si de a primi, in mod legal, bani de la stat.

Apararea lui a constat in faptul ca nu stie sa scrie si sa citeasca, si din acest motiv nu a stiut ca, de fapt, el comite evaziune fiscala.

„Sustinerea apararii ca inculpatul ar fi analfabet si nu ar putea, din acest motiv, sa fie subiectul activ al infractiunii de evaziune fiscala pentru care a fost cercetat nu poate fi primita, intrucat, chiar daca ar fi reala, o astfel de sustinere nu este incompatibila cu posibilitatea inculpatului de a savarsi infractiunea in discutie“, au decis judecatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here