Este posibilă o recesiune! Suntem pe muchie de cuțit la deficitul extern!

0
22
Publicitate Iasi

Oficialii Băncii Centrale transmit un mesaj temperat cu privire la o posibilă recesiune. După o creștere economică mare urmează automat și o scădere. În momentul de față, suntem pe muchie de cuțit la deficitul extern – importăm mai mult decât exportăm – și la deficitul bugetar, spun surse din interiorul Băncii Centrale. Economia trebuie să fie bazată mai mult pe investiții, nu pe consum, așa cum se întâmplă acum. Avem mare nevoie de drumuri, măsurile populiste trebuie să se reducă, mai sunt de părere reprezentanții BNR.

Acum vinzi și cumperi simplu și rapid! Click AICI!

Recent, Ionuţ Dumitru, șeful Consiliului Fiscal, a avertizat că împrumuturile statului se apropie de un nivel de alertă. Iar avertismentele analiştilor au început să curgă unele după altele.România se află în cea mai proastă situaţie de după criza de acum un deceniu, spun şi economiştii ING.

Adaugă anunțul tău GRATUIT AICI!

Ultimul raport al băncii ING atrage atenţia asupra riscurilor din economia României, în prag de an electoral, într-o perioadă în care creşterea Produsului Intern Brut începe să încetinească. Este cam singura ţară din regiune care are o politică fiscală sau o perspectivă fiscală expansionistă, în contextul în care vin mai multe incertitudini la nivel global legate de Brexit”, atrage atenția Ciprian Dascălu, economist-şef ING.

Videochat de acasă! Plata zilnic! CLICK AICI!!

Cert este că datele oficiale arată că împrumuturile statului au crescut de la 12,4% din PIB în urmă cu un deceniu la 35,1% din PIBBNR acum. E adevărat că mai avem până la limita de 60% convenită la nivel european. Totuşi, suntem aproape de nivelul de 40-45%, care slăbeşte economia. Nu sunt singurele probleme. Majorările salariale din sectorul bugetar ar urma să adâncească și mai mult diferenţa dintre importuri şi exporturi, de peste 1 miliard de euro în acest moment.

Semne de regres vin şi din piaţa imobiliară. Vânzările de locuinţe au scăzut cu până la 30%, cu un vârf de aproape 50% în Bucureşti. Iar înăsprirea condiţiilor de creditare de către BNR, cu o limitare a gradului de îndatorare la 40% din venitul clientului, va accentua şi mai mult declinul tranzacţiilor imobiliare. Luna trecută au fost încheiate aproape 53.000 de tranzacţii imobiliare în toată ţara, cu 10.000 mai puţine decât acum 10 ani.

Dacă ți-a plăcut articolul dă share şi like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here