După atacul de la Perla, moartea directoarei de îngrijiri medicale de la Spitalul Judeţean Neamţ şochează România

0
10
Publicitate Iasi

Individul a fost reţinut vineri seară, însă declaraţiile lui sunt halucinante. Voia să se împace cu femeia care îi ceruse divorţul tocmai din cauza agresiunilor repetate. Victima ar fi cerut şi ordin de protecţie.

Ora 15 şi 27 de minute. Sebastian Patriche este surprins intrând în spital cu două pungi în mână. Trece liniştit printre pacienţii aflaţi în sala de aşteptare şi urcă la etajul 2, unde era biroul soţiei sale. Pentru o secundă deschide uşa, însă decide să aştepte până când pe hol nu mai sunt medici şi asistente. 18 minute mai târziu, din cabinet se aud strigăte de ajutor. O asistentă încearcă să intre în birou, dar uşa este încuiată. Individul intrase peste soţia lui şi o atacase nemilos.

Mădălina, 27 de ani, Iași

Procurorii spun că şi-ar fi premeditat fapta, dat fiind că în una din sacoşe avea un cuţit adus de acasă.

IOSIF KOSZEGHI, chirurg Spitalul Judeţean Neamţ. Asistenta şefă care urma să preia funcţia ei de asistentă de chirurgie avea cheia. A găsit-o într-o baltă de sânge, lângă ea fiind soţul ei.

(Eugenia Antohe, colegă): Nu s-a putut face absolut nimic!

Diana, 31 de ani, Iași

(Reporter): De mulţi ani sunteţi colege?

(Eugenia Antohe): De 30 de ani.

Atacul brutal a durat două minute. Suspectul este surprins pe camere ieşind calm din cabinet, printre medicii şi asistenţii cuprinşi de panică. Agenţii de pază l-au imobilizat.

”Până au venit colegii, el era calm, nu a opus violenţă, nimic. Şi l-au ţinut până a venit Poliţia. Cuţitul era jos”, povestește un paznic al spitalului.

La audieri, bărbatul de 51 de ani, nu a reuşit să dea o declaraţie coerentă. Cert e că a atacat imediat după ce a primit citaţia de divorţ. În aceeaşi zi, soţia lui fusese promovată.

Doina, 32 de ani, Iași

STELIAN OLTEANU, procuror criminalist Parchetul Neamţ: A zis că el cel puţin după o convieţuire de 27 de ani şi-a iubit soţia şi n-a vrut altceva decât să o felicite cu prilejul faptului că a luat concursul de director de îngrijiri.

VICTOR MAGHIDAN, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Neamţ: Era un om valoros, dovadă stau notele pe care le-a luat la concursul de director pentru îngrijiri. Note de aproape de 10.

Anca Patriche îşi dedicase viaţa sistemului de sănătate, însă tocmai pe ea nu s-a putut salva din cercul violenţei. Soţul, paznic la o firmă, căzuse în patima alcoolului şi o lovea zilnic, spun apropiaţii. Din toamnă, femeia a plecat de acasă şi s-a mutat cu chirie.

Delia, 29 de ani, Iași

 

STELIAN OLTEANU, procuror criminalist Parchetul Neamţ: Se pare că a existat şi un ordin de protecţie pe care nu l-am găsit. A solicitat un fel de protecţie a doi elevi de la şcoala liceală pe care îi cunoştea cei doi elevi mergeau de obicei cu maşina, o luau de la serviciu, o duceau acasă.

”Inclusiv la poliţie a cerut protecţie. Venea însoţită de multe ori, de colegi, de elevi”, spune o colegă.

”Un gest necugetat, nu se explică acest tâmpit de om. Nu pot să-i spun om. Un criminal”, declară vărul victimei.

La fiecare 30 de secunde, o româncă e ţinta violenţei domestice. Cele mai multe victime însă nu cer ajutor.

 

Crina, 25 de ani, Iași

SIMONA VOICESCU, preşedintele Asociaţiei „Necuvinte”: Să nu ştie vecinii, să nu ştie lumea, să nu ştie colegii de muncă că eu am probleme acasă. De la prima palmă, noi trebuie să sunăm la poliţie şi să cerem ajutorul.

Anca Patriche avea un fiu, care este student. Femeia a încercat mereu să-şi aline durerea la serviciu, unde era iubită şi apreciată.

Paula, 24 de ani, Iași

acest articol a fost preluat de pe observator.tv

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here