Destinul a trei fraţi din Suceava s-a legat extrem de nefast de accidente rutiere

0
10
Publicitate Iasi

Doi dintre ei au fost condamnaţi pentru că au provocat accidente mortale, unul cu executare și unul cu suspendare, însă ultimul va trăi cu povara că a provocat moartea fratelui său, care avea doar 17 ani. Din păcate, adevărul este că toate li s-au tras de la prea mult teribilism în trafic. Viteza și lipsa de experienţă în condus au dus la consecinţe groaznice pentru această familie.

Irina, 27 de ani, Iași

 

 

Termen de încercare și interdicţie de a conduce timp de 3 ani pentru unul dintre fraţi

Judecătoria Suceava a dat recent soluţia în cazul accidentului petrecut în februarie 2016, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni. Ştefan Mândrilă, atunci în vârstă de 20 de ani, conducea un BMW dinspre Fălticeni spre Suceava. În maşină, alături de el, mai erau încă trei tineri. Doi dintre ei, fraţi de-ai săi, Daniel, în vârstă de 18 ani, şi Paul, de 17 ani.

Tragedia s-a petrecut în apropiere de intrarea în municipiul Suceava, în dreptul intersecţiei DN 2 cu ceea ce era atunci şantierul şoselei de centură. Autoturismul BMW, condus dinspre Cumpărătura, a pătruns pe contrasens şi a ieşit în afara drumului, plonjând practic de la o diferenţă de nivel de aproximativ cinci metri. A urmat un al doilea teribil şoc, autoturismul lovindu-se de un zid din şantierul şoselei de centură nefinalizate.
Echipajul de Descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Suceava a găsit două dintre victime în afara maşinii, în timp ce doi tineri erau încarceraţi. Unul dintre tinerii aflaţi în afara maşinii era pe picioarele sale, în timp ce celălalt a fost găsit inconştient. Acesta din urmă, Paul Mîndrilă, în vârstă de 17 ani, a fost declarat în scurt timp decedat, după ce medicii au încercat manevre de resuscitare. Un alt tânăr din mașină a fost rănit grav.

Raluca, 28 de ani, Iași

 

La aproape trei ani de la producerea accidentului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Mândrilă, tânărul care s-a aflat la volan, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Judecătoria Suceava a stabilit recent ca inculpatul să fie condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată totuși condiţionat, pe durata unui termen de încercare de 2 ani.  Judecătorii au mai decis ca Ștefan Mândrilă să aibă interdicţie de a mai conduce autovehicule timp de 3 ani. El mai are obligaţia de a presta 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în dosar, astfel că cel mai probabil decizia va rămâne definitivă.

Stefania, 25 de ani, Iași

 

Celălalt frate care a provocat un accident, condamnat la 5 ani de închisoare

La finele anului 2016, un alt frate din familia Mândrilă, Daniel, care s-a aflat în maşina implicată în accidentul de care am amintit mai sus, a provocat o dublă tragedie rutieră.

În noaptea de 18 spre 19 decembrie 2016, în jurul orei 1.00, un autoturism BMW care intra în municipiul Suceava, pe strada Grigore Alexandru Ghica, a fost scăpat de sub control într-o curbă la dreapta. Bolidul a pătruns pe contrasens, unde a acroşat o bordură, iar apoi s-a răsturnat pe carosabil de mai multe ori. BMW-ul a căzut şi peste capota unui VW Golf care circula regulamentar dinspre Suceava, ajungând în cele din urmă pe trotuar, răsturnat pe cupolă. Modul în care s-a produs accidentul spune totul despre viteza cu care rula BMW-ul.

Din cercetări a rezultat că la volan s-a aflat Daniel Mândrilă, în vârstă de 19 ani, fără permis de conducere. Acesta a fugit de la locul faptei, iar doi pasageri au scăpat cu răni uşoare. Nu la fel de norocoşi au fost alţi doi pasageri, Robert Păstru, în vârstă de 18 ani, din Sf. Ilie – Şcheia, care a murit la câteva ore de la accident, şi George Sebastian Caşoschi, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava, care a decedat după mai multe zile de comă profundă, timp în care medicii nu i-au dat nici o şansă reală de supravieţuire.

După acest accident, Daniel Mândrilă a fost judecat pentru concurs de infracţiuni, respectiv ucidere din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului și a primit 5 ani de închisoare cu executare.

De remarcat că ambele accidente provocate de cei doi fraţi au avut în prim-plan viteza excesivă cu care erau conduse autoturismele BMW, deşi aceştia nu aveau experienţă în condus.

Dana, 22 de ani, Iași

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here