Decizie devastatoare pentru un om de afaceri iesean!

0
113
Publicitate Iasi

Magistratii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dat peste cap planurile afaceristului Adrian Butuca, detinatorul societatii Moldomobila SA, aflata in insolventa.

Acum zece ani, Adrian Butuca a imprumutat 3,5 milioane de euro de la un alt afacerist, Vasile Mihalceanu, administratorul societatii RAB Romanian Agricultural Business SRL.

Butuca l-a asigurat pe Mihalceanu ca ii va inapoia suma, printr-un contract de asociere, dupa ce va vinde cele 13 hectare de teren aflati in amplasamentul fabricii de mobila.
Mihalceanu insa, nu a vazut niciun ban. In baza acordului dintre cei doi, un metru patrat din teren urma sa fie vandut cu 250 euro, ceea ce nu s-a intamplat. Societatea Moldomobila a intrat in insolventa, insa teapa nu a fost platita nici pana la momentul actual. In plus, afaceristul Butuca trebuia sa plateasca si penalitati in valoare de 1,5 milioane de euro in cazul in care terenurile nu se vindeau.

Mihalceanu si-a cerut banii inapoi, insa Butuca a contestat contractul in instanta, incercand sa demonstreze ca nu are de returnat suma invocata.

La aproape 10 ani petrecuti prin procese, magistratii de la ICCJ au dat o decizie irevocabila care il ingenuncheaza pe Butuca. Recursul formulat de Butuca prin societatea pe care o controleaza, Arhiconstruct SRL, a fost respins, ceea ce inseamna ca judecatorii au considerat valabil contractul de asociere si ca afaceristul trebuie sa inapoieze banii.

„Respinge exceptia nulitatii recursului. Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta – reclamanta S.C. ARHICONSTRUCT S.R.L. impotriva deciziei nr. 58/2018 din 22 ianuarie 2018, pronuntata de Curtea de Apel Bacau – Sectia I Civila. Obliga recurenta S.C. ARHICONSTRUCT S.R.L. la plata sumei de 55.475,42 de lei reprezentand cheltuieli de judecata in favoarea intimatei SC RAB ROMANIAN AGRICULTURAL BUSINESS SRL. Irevocabila”, se arata in solutia ICCJ, din data de 27 septembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here