Cum acţionau soţii din Arad, acuzaţi că au aruncat bancomate în aer

0
280
Publicitate Iasi

Doi tineri, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în cazul jafurilor în serie după metoda „explozie la bancomat”. Deocamdată, sunt acuzaţi de un furt la Arad şi o tentativă de spargere la Timişoara. Nu este exclus însă ca tot ei să fie autorii altor atacuri similare din ţară. La percheziţii, anchetatorii au găsit mai multe materiale explozibile folosite la detonări. 

Claudia şi Flavius Ritan au fost capturaţi după aproape două luni de filaj. Pe el, poliţiştii l-au oprit şi încătuşat în trafic, pe o stradă din Arad. În timp ce soţia lui a fost ridicată de acasă.

Cum acţionau soţii Ritan

Procurorii spun că soţii Ritan au comis cel puţin două atacuri în vestul ţării. Unul la Arad, iar celălalt la Timişoara. Au extins însă cercetările la nivel naţional. Cuplul ar putea avea legătură şi cu exploziile unor bancomate din Braşov, Giurgiu, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. La percheziţii, anchetatorii au găsit mai multe butelii cu oxigen şi cabluri electrice artizanale folosite, cel mai probabil, în timpul spargerilor.

Cei doi soţi acţionau ca în filme. Pe 14 ianuarie, au reuşit să fure aproape 100 de mii de euro dintr-un bancomat situat în clădirea unui supermaket din Arad. Au aruncat aparatul în aer şi au lăsat în urmă mai multe bancnote împrăştiate pe jos.

Anchetatorii spun că tot la începutul lunii ianuarie, când a avut loc spargerea din Arad, cei doi tineri căsătoriţi au mai avut o tentativă la Timişoara. Ar fi încercat să fure banii dintr-un bancomat, însă nu au reuşit.

Acum poti adauga anunturi gratuite si nelimitate pe cel mai mare portal de anunturi din Moldova – AnuntuldeIasi.ro

Stăteau în Italia

Apropiaţii spun că cei doi soţi de 28 şi 32 de ani s-au mutat în urmă cu câţiva ani în Italia şi au împreună un copil. Veneau însă deseori în ţară pentru scurte intervale de timp.

”Ea era o fată liniştită, dar am auzit că e căsătorită cu nu ştiu cine. Şi băiatul are e cu probleme”, spune un apropiat.

”A fost fată cuminte până s-a mărtitat. A plecat prin Italia, s-a măritat pe acolo”, spune un alt cunoscut.

Pentru că petreceau foarte mult timp peste hotare, cei doi au decis în urmă cu un an de zile să vândă casa în care locuiau. Este situată în comuna Dumbrăviţa, una dintre cele mai bogate localităţi din România.

Metoda ”explozie la bancomat”

În Peninsulă, jafurile prin metoda „explozie la bancomat” au devenit un fenomen de amploare. Nu e exclus ca tinerii să fi învăţat tehnicile acolo. Astfel de lovituri au dat şi patru români din Spania, care au folosit acelaşi explozibil utilizat de obicei de terorişti.

DAN ANTONESCU, specialist criminolog: Modelul de spargere de bancomate vine din Peninsula Iberică, din Spania, din Portugalia, din Italia. Cine minimalizează imaginaţia infracţională a interlopilor face o mare greşeală fundamentală. Apoi, potenţialul ăsta de creativitate, ei îl şlefuiesc în puşcării.

Potrivit unor surse din anchetă, în cazul spargerilor din România, cuplul a avut şi un complice. Un cetăţean străin, care nu a fost deocamdată prins. Claudia şi Flavius Ritan sunt cercetaţi pentru furt calificat şi distrugere. Pedepsele vor fi mărite dacă procurorii vor stabili că au legătură şi cu celelalte furturi din ţară.

Castiga si tu in fiecare luna intre 3000 $ si 10.000 $ in fiecare luna ! Cel mai bun studio de videochat din Iasi si Suceava face angajari si ofera bonus de angajare 1000$ – Vixen Studio

acest articol a fost preluat de pe observator

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here