Criză, criză, dar nu pentru oricine: domeniile în care s-au angajat cu până la 40% mai mult decât într-o lună obișnuită

0
75
Publicitate Iasi

 

         Pandemia a adus nu doar o reorganizare a muncii, azi, marea majoritate a angajaților lucârnd de acasă, ci și la o disponibilizare in masa a unui numar suficient de angajati, in acele domenii in care angajatorii nu au avut de ales. Multi angajati activi au ingrosat randurile somerilor in aceasta perioada, de nevoie, spunem noi, mai ales ca nu e chiar usor sa te trezesti brusc fara loc de munca. Totusi, statisticile arata ca pe fondul aceste crize cauzate de pandemia de covid-19, exista domenii in care s-au facut angajari importante chiar.

„Ne-am asteptat la o crestere a numarului de angajati, intrucat e o situatie aparte. Oamenii s-au vazut cu rate si datorii, dar fara un venit. Romanii nu au nici salarii foarte mari, dar nici nu au in sange ideea de a pune un ban deoparte, pentru zile negre, asa cum mai puneau ai nostri candva… asa ca era de asteptat ca oamenii sa caute solutii. La noi, la Vixen Studio, in aceasta perioada, chiar am facut angajari, iar asta ne bucura. Si nu ma refer aici strict la persoane care au mai lucrat in domeniul videochatului si au ajuns la noi pentru ca stiau ce siguranta putem oferi, ci chiar de persoane care vor sa incerce ceva nou, de nevoie. In continuare primim cereri de angajari si, cu siguranta, aceasta situatie se va mentine cel putin cateva luni de acum inainte.”, au spus reprezentantii studioului de videochat Vixen Studio din Iasi.

            Alte domenii in care s-au facut angajari in aceasta perioada in care cam totul pare plafonat sunt cele de curierat, de livrari. Oamenii cauta alternative de a mai face un ban in plus pe timp de pandemie, nu suporta ideea de a sta acasa fara sa produca si atunci se reorientează profesional, mai ales ca munca nu e o rusine. Am putea crede ca, in aceste conditii, si in domeniul horeca s-au facut angajari, dar nu e chiar asa, intrucat romanii, daca stau acasa si nu mai au aceiasi bani, nu mai comanda la fel de multa mancare de la restaurantele preferate, ci prefera sa-si redescopere abilitatile din bucatarie. Un studiu recent efectuat arata ca in cele doua domenii anterior mentionate s-au angajat cu aproape 36% mai multe persoane decat intr-o luna obisnuita, iar acest lucru e imbucurator pentru angajatori pentru ca isi pot continua activitatea si pe vreme de criza. Sunt multe companii mari care fac angajari in aceasta perioada, iar Emag este una dintre acestea, anuntand ca doreste sa angajeze 1000 de persoane, pe diferite posturi, intrucat extinderea era oricum prevazuta, cu investitiile aferente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here