Cristian Adomnitei, tun de zeci de mii de euro inainte sa fie saltat de mascati

0
13
Publicitate Iasi

Fosta conducere a Consiliului Judetean a mai dat o lovitura iesenilor pe banii publici, lovitura ce se resimte tot mai grea in aceasta perioada.

In perioada sefiei la Consiliul Judetean, Cristian Adomnitei a dispus intocmirea strategiei economice si sociale pentru regiunea Iasului, strategie care astazi nu foloseste nimanui si zace intr-un sertar din Primarie.

Liberalul a acordat la vremea respectiva un sac de bani firmei Gea Strategy & Consulting, firma care apartinea fostului ministru liberal din acea perioada, Daniel Daianu. Firma acestuia din urma a incasat suma de 150.000 de lei pentru realizarea strategiei pe 2014-2020, strategie prin care judetul Iasi trebuia sa se dezvolte pe mai multe planuri.

Chiar daca anii au trecut de la intocmirea acestui act, Iasul bate pasul pe loc, iar dezvoltarea regiunii nu are nimic de a face cu ceea ce este stipulat in acel document.

Cartea care cuprinde identitatea economica, sociala si culturala a judetului a cuprins o strategie de promovare si branding, ceea ce ar fi dus la o explozie in turismul din regiune. Strategia cuprindea idei care nu au mai reusit sa fie puse in aplicare, insa au scos bani frumosi din bugetul judetului Iasi.

Chiar dupa lansarea documentului, lucrurile au stagnat o vreme indelungata, caci, in primavara anului 2015, Cristian Adomnitei a parasit Consiliul Judetean, fiind trimis in judecata de procurorii DNA pentru favorizarea unor functionari si reprezentanti ai unei societati care au pus mana, in mod fraudulos, pe banii judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here