Controversatul afacerist Iulian Coman încearcă să dea lovitura printr-o serie de jonglerii financiare!

0
262
Publicitate Iasi

Controversatul afacerist Iulian Coman incearca sa dea lovitura printr-o serie de jonglerii financiare care nasc mari semne de intrebare. Societatea controlata de Iulian Coman care livreaza mâncare în spitalele din Iasi a cerut insolventa firmei care administreaza restaurantul Curtea Berarilor, din centrul orasului, si care este administrat de acelasi personaj controvesat. Astfel de inginerii financiare au mai fost facute in reteaua de firme controlata de familia Coman, care reuseste prin metode suspecte sa obtina spatii din zona zero a orasului si contracte consistente cu institutii publice relatează bzi.

Ofertă provocatoare de muncă! Câștiguri garantate între 800 și 4000$ lunar! CLICK AICI!

Controversatul afacerist Iulian Coman incearca sa dea o lovitura financiara pe final de an, printr-o serie de inginerii care nasc mari semne de intrebare asupra legalitatii afacerilor controlate de familia Coman. Recent SC Euromedical Provider SRL, firma de catering care livreaza mancare în numeroase spitale din oraș, a depus recent la Tribunalul Iași o solicitare de intrare in insolvență a SC Beer Garden Junior SRL, firma controlata de acelasi Iulian Coman si prin intermediul careia este administrata Curtea Berarilor din zona bulevardului Ștefan cel Mare.

Solicitarea a fost facuta la mijlocul lunii decembrie, iar asta se intampla in conditiile in care Euromedical Provider este tert poprit intr-un proces deschis de Primaria Iasi impotriva firmei care administreaza Curtea Berarilor pentru neachitarea unor sume de bani pentru spatiul folosit. „Acorda termen la data de 18.01.2019, pentru când se va cita creditorul cu mentiunea de a comunica dovezi din care sa reiasa faptul ca tertul poprit datoreaza sume de bani debitoarei, precum si debitoarea”, se arata in pronuntarea magistratilor de la Judecătoria Iași.

Job part-time! Bonus de angajare 1000$! Click AICI!

SC Beer Garden Junior SRL a intrat in atentia autoritatii fiscale dupa ce, o serie intreaga de bilete la ordin emise sub semnatura Ioanei Coman, sotia lui Iulian, au fost refuzate la plata. Aceasta practica este specifica teparilor care vor sa beneficieze de anumite bunuri si servicii, insa se eschiveaza de la plata. Cei pagubiti sunt cei de la SC Albatros M.C. SRL, care au primit din partea familiei Coman bilete la ordin in valoare de peste 500 de milioane de lei vechi. Firma cu pricina a livrat, conform facturilor existente, materiale de constructie pentru amenajarea localului Curtea Berarilor. Pentru aceste facturi insa, nu s-au achitat sume de bani prin viramente bancare sau plati in numerar, ci s-au emis mai multe bilete la ordin, care insa au fost refuzare de la plata. Conform Centralei Incidentelor de Plata (CIP), aceste bilete au fost refuzate pentru ca firma nu dispunea de bani.
„Biletul la ordin prezentat la plata la termen a fost refuzat din lipsa totala de disponibil in cont”, se arata in mentiunile de pe toate biletele emise de sotii Coman si refuzate de cei de la CEC Bank.

Acum vinzi și cumperi simplu și rapid!

Combinatii periculoase cu firme si contracte, pe bani publici

Aceasta firma a sotilor Coman nu este prima care intra in jocul murdar al tepelor cu acte. Tot ei au mai administrat si precursoarea actualei societati, asemanatoare si ca nume, SC Beer Garden SRL. Din cauza neregulilor pe care acestia le-au facut de-a lungul timpului, firma a intrat in insolventa si apoi in faliment. Amintim si ca numele patronilor berariei centrale au mai aparut si intr-un scandal legat de fetele angajate in localul de la CUB si in fostul restaurant Casa Boiereasca.

Numele lui Iulian Coman este legat si de o teapa in zona afacerilor hoteliere. Acesta a construit Pensiunea Cardinale din Bucium, prin firma Fortus Construct SRL. Coman a construit obiectivul in anul 2006, cu ajutorul fondurilor europene. A primit fonduri nerambursabile in valoare de 300.000 lei, chiar in momentul in care societatea se afla in insolventa. Afacerea a mers pana in 2013, cand societatea a dat faliment. Datoriile au ajuns la aproape 3 milioane de lei, mai bine de jumatate reprezentand datoriile catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Hotelul a fost transferat pe alta societate, iar creditorii nu au mai avut nimic de executat. In 2013, proprietatea se afla in portofoliul ERB Leasing IFN SA, care a transferat proprietatea societatii IMO Property Investments Bucuresti SA, contra unei sume aproximative de 400 mii euro, cu tot cu TVA.

Dacă ți-a plăcut articolul dă share şi like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here