Consiliul Judetean Iasi pregateste programul sarbatorilor de iarna. Cati bani se vor cheltui anul acesta

0
61
Publicitate Iasi

Autoritatea judeteana a dezbatut in cadrul unei sedinte sumele care se vor aloca organizarii manifestarilor, insa acestea trebuie aprobate in plenul institutiei.

Potrivit unui proiect de hotarare, Consiliul Judetean Iasi pune la bataie pentru evenimentele din acest an suma de 68.850 de lei.

Din aceasta suma, 42.000 de lei vor fi cheltuiti pe cadouri pentru colindatori si uratori. Se vor realiza cate 600 de pachete cu dulciuri in valoare de 70 lei/pachet. Alti 750 lei vor fi cheltuiti pe sacosele personalizate, urmand a fi comandate 600 de bucati.

Aproape 6.600 de lei sunt alocati cheltuililor pe felicitarile oferite de conducerea Consiliului Judetean. Suma de 17.500 lei se va duce pe cheltuielile pentru agendele personalizate pe anul 2019. Acestea vor fi oferite de catre conducerea Consiliului Judetean Iasi sefilor unitatilor subordonate.

Pentru brazi se va aloca suma de 1.000 de lei, bani din care se va cheltui si pe decoratiunile specifice.

„An de an, prin colind, primim vestea nasterii Mantuitorului. Este mesajul Bisericii, extins sau transmis in sufletele si-n casele drept credinciosilor crestini, cum altfel decat cantat molcom, cu glas ingeresc, in semn de multumire Tatalui ceresc. Colindele revarsa asupra caselor noastre lumina cunostintei de Dumnezeu, intarind credinta ortodoxa, pacea, bucuria divina. Traditia acestor cantece de sarbatoare a patruns an de an in Consiliul Judetean Iasi prin vocile copiilor colindatori si nu numai, unii dintre ei aflati la varsta adolescentei, altii, seniori in comunitate, care si-au exprimat dorinta de a colinda si a aduce vestea sfintei nasteri a lui Iisus. Tinand cont de faptul ca ne aflam intr-o perioada premergatoare sarbatorilor de Craciun – Nasterea Domnului si Anul Nou si, in fiecare an, Consiliul Judetean Iasi a organizat manifestari traditionale cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, respectiv primirea colindatorilor, consider oportun a respecta spiritul acestor traditii si obiceiuri, prin intampinarea cu daruri si in anul 2018, a colindatorilor”, este prezentat in nota de fundamentare emisa de Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here