Cea mai longeviva directoare din Primarie a fost data afara

0
31
Publicitate Iasi

Primaria a luat o decizie surprinzatoare in ce priveste conducerea Servicii Publice Iasi SA. Luminita Salceanu, director adjunct, a ramas de la inceputul lunii fara functie.

Dupa iesirea la pensie, Luminita Salceanu a reusit sa mai prinda un mandat, dar acesta a expirat. Conducerea institutiei nu a mai aprobat prelungirea mandatului, astfel ca, Salceanu s-a vazut nevoita sa plece. Salceanu a fost angajata in primarie acum 28 de ani cand s-au pus bazele Directiei de Servicii Publice Municipale si a prins mandatele a doi primari: Constantin Simirad si Gheorghe Nichita. In mandatul primarului Mihai Chirica nu a mai fost acceptata.

 

Luminita Salceanu a primit vestea concedierii la intoarcerea din concediu si a declarat ca este dezamagita de reactia persoanelor din jurul ei: „Sunt dezamagita de lasitatea oamenilor din jurul meu. Eu nu doream sa mai stau in functie. Dupa 28 de ani de primarie si 15 ani in aceasta societate pe care am luat-o de la zero asteptam macar un «multumesc»”.

In calitatea sa de director al societatii, Luminita Salceanu nu a fost ferita de scandaluri. Cele mai mari probleme s-au iscat din cauza modului in care organiza achizitiile publice, multe fiind atribuite direct unor beneficiari dintr-un grup restrans. Afacerile priveau mobilierul urban, florile anuale si tot ceea ce tinea de amenajarea spatiilor verzi.

In anul 2014, Salceanu a fost mutata pe functia de adjunct, invocate fiind problemele de comunicare, la sefia institutiei venind Laurentiu Ivan.

Dupa apropae o viata petrecuta in slujba primariei, Luminita Salceanu nu poate afirma ca a ramas pe drumuri. Potrivit declaratiei de avere, familia Luminitei Salceanu detine doua suprafete de teren arabil de aproape 2.013 mp, o vila pe Bucium de 300 mp si un autoturism Ford Mondeo.

De pe urma functiei sale de director, aceasta a incasat in cursul anului trecut suma de 98.231 lei, la care se adauga pensia de 40.830 lei. Sotul dansei, Gheorghe Salceanu, care a avut functie de conducere in primarie, a strans din pensie suma de 21.036 lei, iar din calitatea de expert tehnic geodez si cadastru, 13.381 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here