Ce pensie primeste Traian Basescu, fost comandant de nava, primar si presedinte!

0
21
Publicitate Iasi

Pensia fostului presedinte Traian Basescu, la sfarsitul carierei in care a fost comandant de nava, primar general al Capitalei si presedinte, in doua mandate, este de 2.980 de lei.

Traian Basescu, invitat intr-o emisiune TV, a declarat despre noua Lege a pensiilor, ca nu rezolva problema sistemului, daca nu va rezolva si chestiunea pensiilor speciale pe care le catalogheaza a fi „furt din banii publici”.

„Am iesit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de nava, fost ministru, fost primar general, fost presedinte. Cu asta am iesit, va aduc fluturasul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru ca e la pensii speciale. Deci, un fost presedinte are o pensie mai mica decat… Daca ai fost 10 ani presedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de nava, ai 2.980, daca ai fost tortionar, iesi cu 5.500 de lei”, a declarat Traian Băsescu.

In plus, fostul presedinte acuza guvernarea PSD ca a avut doua linii – salarii si pensii, si ca „la amandoua a dat teapa”.

„Marirea de 25% s-a facut mutand contribuţiile, iar in ceea ce priveste pensiile…Sunt pensionar, trebuia sa primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit ca a ramas ca ne mareste Olguta pensiile in 2019″, a mai spus fostul presedinte Traian Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here