Bojdeuca lui Creanga din Ticau, in straie de sarbatoare. De ce merita sa o vizitati

0
5
Publicitate Iasi

Pe 15 aprilie, la implinirea a 103 ani de la inaugurarea primului muzeu literar din Romania (15 aprilie 1918), Bojdeuca din Ticau, locul unde a locuit Ion Creanga din vara anului 1872 pana a decedat, se va organiza expozitia „Ion Creanga – invatatorul copiilor”. Expozitia este pregatita de catre Muzeul National al Literaturii Romane Iasi si Complexul cultural-muzeal „Ion Creanga”.

Gina, 28 de ani, Iași

 

 

 

Acest eveniment face parte dintr-o serie de evenimente dedicate Zilelor Bojdeucii, ocazie cu care iesenii au posibilitatea de a admira si obiectul lunii aprilie, „Abecedarul lui Creanga”, o lucrare publicata sub semnatura mareu povestitor cu titlul „Metoda noua de scriere si cetire”.

Ioana, 22 de ani, Iași

 

 

De asemenea, cei care vor vizita Bojdeuca pana la data de 15 iunie mai au ocazia sa vada si documente inedite din arhivele Bojdeucii lui Ion Creanga: fotografii in original, documente ce au apartinut unchiului iubitului povestitor, manuale al caror autor a fost Ion Creanga, dar si aprecieri adresate acestor manuale scrise de Mihai Eminescu.

Camelia, 29 de ani, Iași

 

 

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro
Sursa foto: google.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here