Blocuri cu 20 de etaje la Iasi. Afla unde se vor construi si ce proiecte mai ascunde Primaria

0
90
Publicitate Iasi

Proiectul Urbanistic Zonal apartine firmei Daily Group SRL, al carei patron este omul de afaceri sucevean Ioan Pavel.Afaceristul este cunoscut pentru afacerea cu automatele de cafea, Daily Caffe.

Proiectul este unul de mare anvergura: sapte blocuri cu 10, respectiv 20 de etaje, alaturi de cladiri de pana la 2 etaje. Investitia are amplasamentul pe bulevardul Metalurgiei 4, pe o suprafata de 3,8 hectare, teren achizitionat de afacerist, in 2015, cu cateva milioane de euro. Terenurile au fost in proprietatea producatorului de vinuri Vinia SA.

 

In cursul zilei de ieri, pe site-ul Primariei au mai fost publicate si listele cu autorizatiile de construire si certificatele de urbanism emise in luna iulie. Primaria Iasi continua insa sa tina ascunse numele unor persoane fizice beneficiare de acte urbanistice, desi obligatia legala este cea de a le face publice.

Un alt proiect controversat din Iasi, venit din partea unei firme, a fost totusi autorizat in luna iulie.

Vorbim despre initiativa firmei Mercur Mary SRL care propune „extinderea pe verticala a spatiuli comercial existent” pe soseaua Nationala 55. Chiar daca vecinii au protestat si au denuntat proiectul, Primaria a acordat unda verde constructiei unui imobil peste fostul magazin. Noua cladire va avea cinci etaje si 54 de apartamente.

O alta societate care a primit autorizatie din partea Primariei este M.Chim SRL, al carei patron este omul de afaceri Cristian Zamosteanu, un controversat investitor imobiliar din Iasi. Acesta are in plan construirea a doua tronsoane de bloc, cu 11 si 12 etaje, in zona Zimbru, in baza unui PUZ acordat de CL in noiembrie, anul trecut.

Aviz de construire a primit si un alt proiect ce vizeaza zona Gradinari. Trei persoane fizice urmeaza sa amenajeze 227 de apartamente dispuse pe sapte tronsoane de bloc pe bulevardul Chimiei 101. Investitorii au intrat in posesia unui teren de 6.400 mp, in 2017, pe baza unei hotarari judecatoresti.

Pe langa toate aceste proiecte, Primaria a mai aprobat construirea unor blocuri pe sos. Nicolina 130 (19 apartamente), pe platoul Colina Insorita (51 apartamente) si pe strada Atelierului 14C (23 apartamente).

In luna iulie, Primaria Iasi a eliberat aproape 400 de certificate de urbanism, cele mai multe referitoare la construirea de locuinte, individuale sau colective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here