Avionul fostului dictator Ceausescu, scos la licitatie. Care este pretul de pornire?

0
5
Publicitate Iasi

Catalogat drept o bijuterie a industriei aeronautice locale, Rombac „Super One-Eleven” a fost lansat de Nicolae Ceausescu ca o incununare a independentei industriei romanesti. Pe 27 mai, avionul va fi scos la licitatie cu un pret de pornire de doar 25.000 de euro.

Siguranța de care se tem femeile intr-o societate in care conteaza „gura lumii”

 

 

In luna august a anului 1982 era prezentat publicului primul si singurul avion de pasageri construit in Romania – ROMBAC 1-11. Primul zbor oficial a fost efectuat in toamna aceluiasi an pe aeroportul Baneasa, in fata intregii conduceri a statului roman.

Hai sa vorbim despre obiective si cum facem sa le indeplinim

 

Zborul inaugural cu pasageri la bord a avut loc un an mai tarziu, in ianurie 1983, pe ruta Bucuresti-Timisoara, in timp ce prima cursa externa a avut loc in martie 1983 pe ruta Bucuresti-Londra.

Castiga cat un manager din Romania fără a fi unul dintre ei

 

 

Romania devenea astfel primul stat comunist din lume, cu exceptia URSS, care producea un avion de pasageri cu reactie, motoarele fiind fabricate in tara noastra la uzinele Aerofina si Turbomecanica, sub licenta Rolls Royce.

Lili, 28 de ani, Iasi – VideoChat Iasi

 

Rombac „Super One-Eleven” a fost folosit pentru zborurile oficiale ale fostului dictator timp de patru ani, intre 1986-1989. Chiar daca a fost utilizat ani buni, si in conditii dificile de zbor, niciun aparat construit la comanda lui Nicolae Ceausescu nu a inregistrat o prabusire si niciun pasager mort la bord.

Burse de studii oferite de VixenStudio!

 

 

 

In istoria aviatiei mondiale, exista foarte putine tipuri de aeronava care sa inregistreze cifra zero la categoria accidentelor mortale.

Fii competitiva, dar nu uita de frumusetea jocului!

 

 

 

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro
Sursa foto: google.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here