Atentie, romani! ANAF va incepe trimiterea deciziilor de impunere!

0
41
Publicitate Iasi

Fiscul a decis ca incepand de luna viitoare sa trimita decizii de impunere tuturor romanilor cu restante.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, este increzator in faptul ca pana la sfarsitul lunii octombrie vor fi centralizate situatiile contribuabililor care au sume restante catre ANAF, iar incepand din luna urmatoare se vor comunicare sumele de plata.

Cei care vor achita datoriile catre stat pana in luna martie 2019 se vor bucura de o reducere de 10%.

In plus, ministrul a mai precizat si ca, incepand cu 1 ianuarie 2019, nu vor mai fi trimise notificari scrise cu sumele datorate, acestea urmand sa fie la indemana contribuabililor prin sistemul online.

„Am anuntat inca de la inceputul acestui an ca pentru contribuabili, in ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit. Si e normal sa venim la un mom zero, adica sa centralizam, sa stie fiecare cat are de platit statului. Si pentru ca statul nu a avut acel rol activ, adica sa spuna la timp, sa spuna omului: domnule, uitati, aveti de platit atatia lei, si nu a facut acest lucru, am propus un sistem de a incuraja contribuabilul, daca face plata pana la… sa spunem martie 2019”, a afirmat, miercuri seara, Eugen Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here