Atenție la poveștile de viață care vă pot ruina viața! DIICOT a destructurat o rețea de trafic de persoane care racola victime prin metoda „LOVERBOY”

0
156
Publicitate Iasi

Puiu Nelu, Puiu Cornel Constantin și Lupu Dragoș sunt cei trei inculpați trimiși în arest preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Galați, asta după ce există dovezi că s-ar fi folosit de metoda LOVERBOY pentru a le ademeni pe tinerele femei care visau o poveste de dragoste ca în filme. Totuși, Puiu Veta și Aramă Denisa s-au ales doar cu arest la domiciu. Măsurile au fost luate după ce DIICOT a descins în comuna Pogonești (Vaslui) și în județul Galați, la adresele la care existau suspiciuni de trafic de persoane.

Datorez Vixen-ului faptul că am scăpat de loverboy-ul L. Sunt un om normal și am o viață liniștită cu ajutorul videochatului!

 

 

 

Potrivit realitateadevaslui.net, „în fapt, s-a reţinut că, în perioada 2014 – iulie 2019, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, inculpaţii au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vătămate minore (una dintre ele diagnosticată cu diabet) pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin menţinere în eroare şi şantaj emoţional, limitându-le libertatea de comunicare şi mişcare, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locaţii Germania. De asemenea, în perioada 2015 – aprilie 2019, inculpaţii au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeaşi metodă „Loverboy”, alte cinci victime majore, pe care prin violenţă fizică şi verbală, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locaţii pe raza municipiilor Braşov şi Galaţi precum şi pe teritoriul Germaniei.”, scrie realitateadevaslui.net.

Peste 300 000 de euro ar fi suma obținută de traficanți în urma racolării persoanelor din țară pentru a presta servicii sexuale în țări europene. Unora dintre victime li s-a permis să se întoarcă acasă după ce rudele din țară au făcut demersurile legale, respectiv au depus plângeri la organele abilitate să instituie urmărirea penală. În urma perchezițiilor din cele două județe, DIICOT a ridicat 1.140 lire sterline şi 52.000 euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol WALTER P22 calibru 9 mm, o sabie, 8 doze de droguri de mare risc și mijloace materiale de probă (înscrisuri, medii de stocare, etc.), fiind pus sechestru și pe doi bolizi de lux.

Temerile Anitei, tanara care s-a vazut dansatoare de dragul barbatului de care s-a indragostit inca din liceu

 

 

 

Dar ce este metoda „loverboy” și cum funcționează?

„‹‹Loverboy›› este una din cele mai utilizate metode ale traficanților de persoane, în special a recrutorilor, prin care se urmărește înșelarea victimelor. Recrutorii reprezintă prima verigă a unei rețele de trafic de persoane. Tehnica de recrutare a tinerelor de către rețelele de trafic de persoane este denumită metoda ‹prin îndragostire›, iar cel care o practică este denumit de către specialiștii structurilor de prevenire și combatere a fenomenului ca ‹‹Loverboy››.
Pe scurt, prin această metodă, recrutorii intră în cercul de prieteni ai victimei sau în contact direct cu aceasta, îi câștigă încrederea oferindu-i o varianta ‹mai buna› a vieții, reușind să satisfacă necesitățile acesteia și folosind tactici manipulative, ajungând să aibă control total asupra ei. Traficantul îi dă impresia victimei că s-a îndrăgostit de ea, iar aceasta se îndrăgostește de el, acceptând să facă orice pentru dragostea sa”
, au explicat reprezentanții ANITP.

Dupa tot cosmarul Londra, nu vreau decat ca fetele sa deschida bine ochii atunci cand pleaca din tara cu ochii inchisi din prea multa dragoste!

G.Bordeianu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here