Află care vor fi străzile reabilitate din Iași!

0
38
Publicitate Iasi

 

Vineri, 5 octombrie, a fost semnat contractul pentru modernizarea pachetului compus din strada Semănătorului, strada Olteniei și strada Transilvaniei. Câștigătoare a licitației a fost desemnată asocierea SC Mecon Iași SRL – SC Conest SA, cu o ofertă financiară de 2.611.295,51 lei, cu TVA. Durata lucrărilor va fi de 18 luni.

„Suntem în fază finală de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației de modernizare a străzii Strugurilor, aleii Strugurilor și aleii Tudor Neculai. Costul lucrărilor de modernizare a fost estimat la 21.993.852,51 lei, cu TVA. Contractul va fi semnat zilele următoare. Modernizarea străzilor va consta în realizarea unei îmbrăcăminţi din mixturi asfaltice cilindrate la cald, corectarea profilului longitudinal şi transversal al străzii, asigurarea scurgerii apelor pluviale, refacerea trotuarelor, montarea bordurilor, precum și aducerea la cotă a căminelor de canalizare și a gurilor de scurgere”, a declarat primarul Mihai Chirica.

O altă licitație organizată în această perioadă de municipalitatea ieșeană vizează modernizarea șoselei Iași – Voinești pe o distanță de 3,4 kilometri, valoarea contractului fiind estimată la 10.719.659,23 lei, cu TVA. La licitație s-au înscris șase firme și asocieri de firme, iar în prezent se analizează ofertele tehnice. Lucrările fac parte dintr-un proiect comun al Primăriilor Municipiului Iași și Comunei Miroslava, fiecare din cele două unități administrativ – teritoriale suportând costurile corespunzătoare cotelor deținute în proprietate de către părți. Astfel, conform devizelor generale, Municipiul Iași va trebui să aloce aproape 11 milioane lei, iar Comuna Miroslava circa 4 milioane lei, ambele sume incluzând TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here