A fost lansat un program de fotbal în grădinițele din Iași!

0
46
Publicitate Iasi

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat la Iași un program de sport în grădinițe. Sub titlul „Fotbalul începe aici!”, programul își propune introducerea în orarul copiilor a cel puțin unei ore de fotbal pe săptămână. Sprijinul FRF constă în echipament, mini-porți mobile, mingi și elemente necesare pentru delimitarea suprafeței de joc. Conferința de presă de lansare la nivel național a proiectului a avut loc joi, 8 noiembrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași.

Au fost prezenți Ciprian Paraschiv, manager de dezvoltare fotbalistică în cadrul FRF, Lucian Sănmărtean, managerul sportiv al loturilor naționale de juniori ale României, Laurențiu Roșu, selecționerul echipei naționale Under 18, inspectorul școlar șef al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Genoveva Farcaș, și primarul Mihai Chirica.

Adaugă anunțul tău GRATUIT AICI!

„Așa cum spuneam și în urmă cu doi ani, începem să schimbăm sensul abordării sportului în România, inclusiv în Iași. Acordăm importanță lucrurilor care contează cu adevărat în țară și începem să formăm o nouă generație de sportivi. A fost o provocare promovarea fotbalului în rândul tinerelor generații, începând de la cele mai fragede vârste. Pe parcursul timpului am observat o luptă necontenită a sportivilor consacrați, care au făcut performanță în cariera lor și au încercat să lanseze, din nou, fotbalul românesc. Trebuie să avem fotbal de primă ligă, însă totul pleacă de la reclădirea sportului pe un fundament solid, unde statul să se poată baza pe o pepinieră de sportivi indiferent de gradul de importanță al competițiilor. Speranța mea este ca programul «Împreună suntem fotbal» să capteze atenția întregii țări, iar sportul să pătrunde treptat în inima fiecărui copil”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Câștigă între 300 și 3000 de lei pe zi! Click AICI!

În cadrul conferinței de presă, edilul a făcut și o trecere în revistă a investițiilor pe care municipalitatea ieșeană le face pentru sprijinirea sportului de masă.

„Întâi au fost realizate serviciile de proiectare pentru 17 terenuri de sport, iar apoi s-a trecut la implementarea lucrărilor de modernizarea a acestora. Rezultatele se văd deja, pentru că în acest an vom inaugura trei suprafețe de joc sintetic pentru fotbal în Liceul «Dimitrie Cantemir», Școala Gimnazială «Alexandru cel Bun» și în Colegiul Național «Mihai Eminescu». Ne vom ocupa și de celelalte 14 terenuri de sport, urmând ca în primăvara anului viitor să lansăm licitațiile pentru realizarea lucrărilor de modernizare. În baza parteneriatului cu FRF se va reface suprafața de joc de pe terenul principal de la Baza Tepro. Lucrările sunt în derulare, acolo fiind investiți deja 400.000 de lei. Suma totală se ridică la 800 000 de lei. Tot la capitolul finalizări de lucrări, sunt gata suprafețele de joc de la Sala Polivalentă și de la Liceul cu Program Sportiv. Totodată, până la sfârșitul anului ne dorim să încheiem lucrările la o sală de sport din strada Plăieșilor din cadrul Liceului «Virgil Madgearu», o suprafață de joc care seamănă cu cea de la Liceul Sportiv.

În altă ordine de idei, au fost continuate programele de finanțare pentru futsal, fotbal feminin, iar în centrul de pregătire pentru copii vor fi investiți 500.000 de lei”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

Proiectul „Fotbalul începe aici!” va debuta la Sala Polivalentă sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 10.00. La eveniment va fi prezent și Răzvan Burleanu, președintele FRF, care va inspecta terenul de la Abator, va participa la competiția de la Sala Polivalentă, iar apoi se va deplasa la Ruginoasa.

Dacă ți-a plăcut articolul dă share şi like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here