2 tone de vin mită pentru procurorul care instrumenta dosarele directorului S.C. Contnari S.A.!

0
50
Publicitate Iasi

Patronul S.C. Cotnari S.A., Constantin Deleanu, a plătit taxă de protecție 2 tone de vin procurorului care instrumenta cele 17 dosare unde era anchetat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

„Cu toate acestea în timpul urmăririi penale s-a relevat faptul că, direct sau prin intermediul subordonatului său (…)inculpatul Ciobanu Ghenadie a întreținut o relație personală cu numitul Deleanu Constantin, director al SC Cotnari SA, în baza căreia  în perioada 2010-2011 inculpatul a achiziționat la un preț preferențial cantitatea de 1.865 litri de vin”, se arată într-o ordonanță a DNA. În cele din urmă fostul procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de luare de mită. Ceea ce este curios este cum a scăpat Constantin Deleanu de reținerea infracțiunii de dare de mită, luarea și darea fiind infracțiuni bilaterale și simultane.

„Deși sumele de bani ori bunurile pe care le-a obținut în acest mod sunt modice (vin, picioare de oaie, carne de porc și ouă), din actele dosarului rezultă faptul că inculpatul a transformat Parchetul Hârlău într-o anexă a combinatului viticol Cotnari (de unde a achiziționat o cantitate de vin pe care l-a depozitat în garajul unității). A ajuns să negocieze cu părțile soluțiile din dosarele aflate în instrumentarea sa, atitudine de natură să afecteze grav imaginea justiției și încrederea cetățenilor în autoritățile implicate în înfăptuirea acesteia și care imprimă un grad ridicat de pericol social al faptei ce i-a fost reținută în sarcină „, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Împotriva lui Constantin Deleanu au fost făcute numeroase plângeri deoarece acesta a intrat în posesia unor terenuri ale țăranilor din satele limitrofe fără a avea acte sau vreun drept. Nu râmăne să ne întrebăm decât dacă justiția este plătită să fie oarbă sau D.N.A-ul Iași doarme?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here