17 acuzații de viol pentru un medic fals!

0
49
Publicitate Iasi

 

Un pretins medic psiholog din București este acuzat că ar fi abuzat sexual peste 100 de femei sub pretextul unor consultații. Acesta după ce le administra sedative, la abuza sexual și le filma cu telefonul mobil. Polițiștii după ce au mai descoperit 17 cazuri noi de viol l-au reținut pe bărbat pentru a fi tras la răspundere penală.

„În cazul de față vorba de zeci de femei. Multe au depus plângeri și nu s-a făcut nimic un an, doi. În comunicat scrie că o femeie a făcut plângere la în acest an și azi poliţia anunţă triumfător că a prins o persoane zece luni mai târziu. Oamenii își dau seama prin ce trece o femeie care a fost agresată și a fost la poliţie, a suferit o traumă secundară că le-a povestit ce a pățit și trebuie să aștepte 10 luni până o persoană e reținută? Cine îi dă cele 10 luni înapoi, cine le redă demnitatea acelor femei?

Vorbim de severitatea legii cu agresorul, dar cât de uman e statul român cu victimele? Răspunderea e că nu e foarte uman și discriminează și victimizează secundar categoria femeilor agresate sexual. Pentru că nu vorba de viol cu violență, ci de viol cu perversiune, cu invazia extremă a intimităţii, cu dezumanizarea victimei și apoi șansele sunt cu o formă de coerciţie psihologică”, a explicat la Digi24 medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

„Detaliile care sunt făcute publice sunt îngrozitoare. Și aici lista de infracţiuni merge mult dincolo de infracţiunea de viol. Vorbim de folosirea de substanţe farmaceutice pentru a sechestra o persoană. Își filma victimele. Toate ar trebui să fie indicii de severitate și gravitate.

La acest moment, e sub incidența urmăririi penale, infracţiunile se cumulează, pedeapsa e ponderată, sunt șanse că judecătorii să-l condamne la niște ani. Problema pe care o avem că noi expertizăm psihiatric oameni care au comis infracţiuni, uneori deosebit de severe, doar sub aspectul discernământului. A știut sau n-a știut Popescu ce face? Ac „popescu” cu p mic a știut foarte bine ce face. Ce face apoi expertiza judiciară, medico-legală psihiatrică? Nu mare lucru.
(..) Care e puterea unei expertize psihologic-criminologice în România? Nu cât ar trebui să fie. Există o propunere și care e în dezbatere în Parlament de înființare a unui registru național al ofensatorilor naţionali. Nu e o armă cu gloanţe de argint prin care să identifice deodată toți prădătorii, dar unde a fost adoptată cu cap o astfel de măsură, cel puțin anumite mijloace de prevenție au putut fi puse în uz”, a adăugat Gabriel Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here